Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Rīgas dome Dienvidu tilta būvniecībai aizņemsies 17 mlj. latu

Otrdien Rīgas dome atļāva Satiksmes departamentam slēgt līgumu ar piegādātāju apvienību ACB, Tilts un Viadukts par Dienvidu tilta 3. kārtas būvniecības darbu pabeigšanu. Plānots, ka būvdarbi tiks pabeigti nākamajā gadā, portālu Diena.lv informēja Rīgas domē.__

ACB, Tilts un Viadukts uzvarēja pašvaldības rīkotā konkursā. Dome paredz, ka vēlākais šā gada vasarā atsāksies Dienvidu tilta celtniecība. Rīgas domē informēja, ka būvniecības izmaksas nepārsniegs plānotos 17,5 miljonus latu. Tilta būvdarbi atsāksies, tiklīdz tiks saņemti aizņēmuma līdzekļi, norādīja pašvaldības speciālisti.

Rīgas dome nepieciešamos līdzekļus, saskaņā ar Finanšu ministrijas doto atļauju, aizņemsies no Valsts kases vai cita aizdevēja, kas piedāvās izdevīgākos aizdevuma nosacījumus. Tas būs atmaksājams ne ilgāk kā 15 gadu laikā. Šogad projekta realizācijai dome plāno aizņemties septiņus miljonus latu.

Dienvidu tilta trešās kārtas jeb Zemgales virziena maģistrālā transporta mezgla būvniecības ietvaros tiks pabeigta Daugavas kreisā krasta automaģistrāle – Jāņa Čakstes gatve, kas savienos Dienvidu tiltu ar Ziepniekkalna ielu un veidos tilta maģistrālos pievedceļus Pārdaugavā. Projekta īstenošanas laikā tiks izbūvēti Jāņa Čakstes gatves un Bauskas ielas divu līmeņu šķērsojums un Jāņa Čakstes gatves un Ziepniekkalna ielas šķērsojums.

Jau ziņots, ka līgums ar iepriekšējo būvnieku AS Transport Systems tika lauzts pagājušajā gadā pēc pašu uzņēmēju lūguma, jo Dienvidu tilta trešās kārtas būvdarbi finansējuma trūkuma dēļ bija pārtraukti jau 2010.gada vidū. Savukārt pērn decembrī Rīgas dome izsludināja jaunu iepirkuma konkursu par būvdarbu pabeigšanu.

Domē skaidroja, ka iepirkuma konkursā uzņēmums ACB, Tilts un Viadukts iesniedza visizdevīgāko piedāvājumu un ieguva tiesības pabeigt iesākto tilta posmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas