Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Rīgas pašvaldība informēs iedzīvotājus par sabiedrības veselības jautājumiem

Rīgas pašvaldības sabiedrības veselības stratēģijas Veselīgs rīdzinieks – veselā Rīgā ietvaros aprīlī notiks pasākumi, informējot iedzīvotājus par sabiedrības veselības procesiem pilsētā.

Šajā sakarā 19. aprīlī tiek organizēta konference, kas būs veltīta sabiedrības veselības procesiem pilsētā, bet no 21. aprīļa līdz 1. maijam norisināsies Ģimenes veselības dienas, portālu Diena.lv informēja Rīgas domē.

"Rīgas Sabiedrības veselības stratēģijai ir liels potenciāls, kas jau izpaužas darbībā dažādās aktivitātēs, piemērām, veselību veicinošo skolu kustībā, bezmaksas publiskajās lekcijās iedzīvotājiem, nūjošanas nodarbībās senioriem u.tml. Tas ir tikai sākums, jo veselīgas Rīgas veidošanā ir iesaistījušies visi domes departamenti, pašvaldības uzņēmumi un ieinteresētās nevalstiskās organizācijas, lai kopīgi veidotu veselīgu un draudzīgu pilsētu," stāsta Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Olga Veidiņa.

Lai aktualizētu sabiedrības veselības nozīmi, kā arī informētu speciālistus un iedzīvotājus par sabiedrības veselības programmām, pasākumiem un aktivitātēm, 19. aprīlī Rīgas Kongresu namā notiks konference Veselīgs rīdzinieks – veselā Rīgā. Sabiedrības veselība Rīgas pilsētā. Konferencē savu pieredzi un skatījumu uz sabiedrības veselības jautājumiem un veselīgas pilsētas veidošanu caur savas nozares prizmu paudīs Rīgas pašvaldības struktūru pārstāvji, veselības un ekonomikas nozares eksperti, nevalstisko organizāciju un iedzīvotāju iniciatīvas grupu pārstāvji.

Konferences laikā ap Kongresu namu no plkst. 9.30 līdz 15.20 notiks atraktīvi informatīvas aktivitātes un sporta stafetes rīdziniekiem, kur varēs uzlabot veselības paradumus, kā arī saņemt noderīgu informāciju par pašvaldības sniegtajiem pakalpojumiem iedzīvotājiem. Laukumā atradīsies vairākas teltis, kurās iedzīvotājus informēs par veselības veicināšanu un aicinās piedalīties veselīgās pilsētvides veidošanā.

Pasākumos piedalīsies Rīgas dome, Rīgas pašvaldības policija, SIA Valsts meži, kā arī sadarbības partneri – Latvijas Sarkanais krusts, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija, Rīgas Stradiņa Universitātes Zobārstniecības un seju ķirurģijas centrs, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Valsts donoru centrs, dzīvnieku patversme Ulubele un citi. Aktivitāšu laikā būs iespēja uzzināt par pašvaldības institūciju realizēto programmu ietekmi uz veselību, sabiedrības veselības veicināšanu, nodot asinis, kā arī piedalīties sporta stafetēs un spēlēs.

No 21. aprīļa līdz 1. maijam visos Rīgas mikrorajonos norisināsies Ģimenes veselības dienas. To mērķis – motivēt rīdziniekus līdzdarboties un izmantot pašvaldības piedāvātās iespējas, lai dzīvotu piesātinātu un veselīgu dzīvi pilsētas vidē. Ģimenes veselības dienas noslēgsies 1. maijā Mežaparkā.

Rīgas pilsētas pašvaldības sabiedrības veselības stratēģija Veselīgs rīdzinieks – veselā Rīga 2012. - 2021. gadam ir izstrādāta, lai nodrošinātu galvaspilsētā mērķtiecīgu ilgtermiņa visu pašvaldības struktūru darbu iedzīvotāju veselības aprūpes pieejamībai, rīdzinieku zināšanu par veselīgu dzīvesveidu uzlabošanai, mazinot priekšlaicīgas nāves gadījumu skaitu, veidojot veselīgāku un drošāku pilsētas vidi. Šis dokuments iezīmē redzējumu, kā uzlabot Rīgas iedzīvotāju veselību, identificējot galvenās sabiedrības veselības problēmas un nosakot stratēģiskos darbības virzienus. Stratēģija ir pakārtota Rīgas attīstības stratēģijai līdz 2025.gadam un Rīgas attīstības programmai 2010. - 2013. gadam, un tā ietver darbības, kas ir pašvaldības kompetencē.

Rīgas pašvaldības Sabiedrības veselības stratēģija tika apstiprināta 2012. gada 15. maijā, ir izstrādāta stratēģijas programma un rīcības plāns, kā arī izveidota pilsētas Veselības padome, kura koordinē un realizē dažādu resoru sadarbību sabiedrības veselības jomā pilsētā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas