Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Rīgas pilsētas lombardu pārdos par 1, 023 miljoniem latu

Pilsētas īpašuma komiteja pirmdien akceptēja Rīgas domes lēmuma projektu par pašvaldības SIA Rīgas pilsētas lombards kapitāla daļu pārdošanu, kuru sākumcena ir vairāk kā miljons latu, portālu Diena.lv informēja Rīgas domes pārstāvis Viktors Daugmalis.

Kapitāla daļas tiks pārdotas atklātā izsolē kā vienots kopums, un izsoles sākumcena būs 1,023 miljoni latu. V.Daugmalis informēja, ka Īpašuma departamentam divu mēnešu laikā jāizstrādā kapitāla daļu pārdošanas noteikumi un jāiesniedz apstiprināšanai Rīgas domē.

Komitejas priekšsēdētājs Andris Ameriks, komentējot lēmumu, atzīmēja, ka līdz ar izmaiņām likumos un normatīvajos aktos tiks ieviesti būtiski kvalitātes kritēriji kapitālsabiedrībām, kuras veic komercdarbību nebanku kreditēšanas jomā.

Nosakot nodevu par speciālās licences saņemšanu un minimālo apmaksāto pamatkapitāla apmēru, ilgtermiņā šādi plāno veicināt stabilu un patērētājiem uzticamu nebanku kreditēšanas tirgus izveidi, aizsargājot patērētājus no kredītu devējiem, kuriem tirgū ir tikai īstermiņa darbības mērķi. Līdz ar to SIA Rīgas pilsētas lombards komercdarbība, nodrošinot efektīva un uzticama patērētāju tiesību aizsardzības mehānisma izveidi nebanku kreditēšanas jomā savā administratīvajā teritorijā, turpmāk nebūs aktuāla, komentēja V.Daugmalis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas