Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

"Rīgas satiksme" rosina aizliegt vadīt autobusu, ja alkohola līmenis ir kaut minimāls

Rīgas Satiksme (RS) nosūtījusi vēstuli Satiksmes ministrijai, rosinot mainīt likumdošanu, aizliedzot vadīt autobusu, ja izelpā alkohola koncentrācija šoferim ir leilāka par 0,00 promilēm. Tāpat uzņēmums vēlētos, lai attiecīgās kategorijas autovadītāja apliecība būtu iegūstama tikai pēc ārstu komisijas pozitīva slēdziena saņemšanas, neļaujot šādu slēdzienu dot ģimenes ārstam.

RS uzskata, ka šādas izmaiņas nepieciešamas, ņemot vērā bīstamību un traģisko seku iespējamību alkohola ietekmē izraisītos ceļu satiksmes negadījumos, it īpaši, ceļu satiksmes negadījumos, ko izraisījuši sabiedriskā transporta (autobusa, trolejbusa, tramvaja) vadītāji, kā arī sabiedriskā transporta līdzekļu vadīšanu neatbilstošā veselības stāvoklī.

Uzņēmums arī uzskata, ka gadījumos, kad D kategorijas vadītājam alkohola koncentrācija pārsniedz pieļauto normu, tiesības būtu atņemamas uz mūžu.

Šobrīd transportlīdzekli drīkst vadīt, ja alkohola koncentrācija nepārsniedz 0,5 promiles.

Nepieciešamību pēc ārstu komisijas RS redz padziļinātas pārbaudes nodrošināšanā. "Lai arī ģimenes ārstam ir tiesības izvērtēt transportlīdzekļu vadīšanas medicīnisko pretindikāciju esību, transportlīdzekļa vadītājiem un personām, kuras vēlas iegūt kvalifikāciju sabiedriskā transporta vadīšanai, mūsuprāt, veselības pārbaudes būtu jāiziet tikai pie ārstniecības iestādē izveidotas ārstu komisijas, kuru sastāvā ir attiecīgo specialitāšu ārsti, kas var sniegt padziļinātu atzinumu par transportlīdzekļu vadīšanas medicīnisko pretindikāciju esību vai neesamību," norāda RS valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens vēstulē Satiksmes ministrijai

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas