Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Rīgas satiksme rosina palielināt soda naudas bezbiļetniekiem, lai palielinātu darbinieku algas

Pašvaldības SIA Rīgas satiksme vēlas palielināt soda naudas pasažieriem, kas Rīgas sabiedriskajā transportā brauc bez maksas. Tas uzlabotu maksājumu disciplīnu, savukārt papildus ienākumi ļautu palielināt uzņēmuma darbinieku algas.

Kā pastāstīja Latvijas Apvienoto biedru arodbiedrības vadītājs Raimonds Gailis,  Rīgas satiksmes pārstāvji otrdien piedalījušies sapulcē pie Rīgas mēra Nila Ušakova (SC), lai lūgtu paaugstināt uzņēmuma algu fondu.

"Salīdzinājumā ar 2009.gadu autobusu vadītājiem alga samazinājusies pat divkārt, tehniskie strādnieki saņem minimālo algu. Ušakovs piekrita, ka par to ir jādomā, bet papildus finansējumu pašvaldība nevar piešķirt, tādēļ jāmeklē citas iespējas," sacīja Gailis.

Viens no veidiem, kā palielināt uzņēmuma ieņēmumus no biļešu samaksas, būtu cīņa ar bezbiļetniekiem, palielinot naudas sodu.

"Runājot ar sociālo dienestu darbiniekiem, konstatējām, ka ne jau mazturīgie nemaksā, bet gan turīgie pasažieri, kas ir izrēķinājuši - ja piecas reizes par biļeti nemaksā, bet vienā reizē kontrolieris pieķer un liek samaksāt divus latus, tad viņi ir vinnējuši. Ir jāpalielina sodi, lai braukt bez biļetes nebūtu izdevīgi," sacīja Gailis.

Palielinot iekšējos ienākumus, varētu rast arī iespēju palielināt uzņēmuma algu fondu.

Gailis gan norādīja, ka grozījumus administratīvajos aktos pieņem valdība, un iecere par naudas soda palielināšanu bezbiļetniekiem iestrēgusi valdības gaiteņos.

Arī uzņēmuma preses sekretārs Viktors Zaķis norādīja, ka par nepieciešamību palielināt soda naudu par braukšanu sabiedriskajā transportā bez biļetes, tiek diskutēts jau sen. "Šobrīd soda nauda tiešām ir pārāk maza," atzina uzņēmuma pārstāvis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas