Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Rīgas satiksme slēpj ziņas, cik SC izmaksājusi reklāma sabiedriskajā transportā

Kopš Rīgā pie varas ir Saskaņas centrs (SC), tas pašvaldības uzņēmuma Rīgas satiksme transportu izmanto savai  reklāmai, vēsta TV3 raidījums Nekā personīga.

Rīgas satiksmē pērn ieguldīti 47 miljoni, šogad jau 56,5 miljoni latu. Nekā personīga nolēma noskaidrot, cik liels bijis pašvaldības uzņēmuma guvums no SC priekšvēlēšanu  reklāmām, un, vai, ņemot vērā politiskās apvienības kontroli pār Rīgas satiksmi, šis darījums bijis godīgs. Tāpēc ar oficiālu iesniegumu par summām, kādas partija maksāja pašvaldības uzņēmumam  par reklamēšanos, žurnālisti vērsās gan pie SC valdes, gan Rīgas satiksme vadības. Mēneša laikā atbilde netika saņemta.

Rīgas satiksme informēja, ka paši līgumu ar SC nav slēguši, bet visus reklāmas laukumus sabiedriskajā transportā nodevuši privātās rokās - SIA Pilsētas līnijas. Vienošanās detaļas atklāt nevar,  jo tās sargā  komercnoslēpums.

Arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, kam  partijas  atskaitās  par saviem priekšvēlēšanu tēriņiem, informāciju par cenu līgumos žurnālistiem neatklāja.

Cena pati par sevi nav komercnoslēpums, saka Linda Austere, kura informācijas pieejamību pētījusi daudzās valstīs. Uzņēmēji no konkurentiem sargā to informāciju, kā veidojas cena. Šajā gadījumā liegumu sabiedrībai iepazīties ar šo informāciju, pētniece sauc par absurdu, jo kompānijai, kas izvieto reklāmas Rīgas satiksmes transportā, nav konkurentu šajā biznesa nišā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas