Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Rīgas satiksmes budžeta deficīts divos mēnešos - 1,16 miljoni latu

Rīgas pašvaldības SIA Rīgas satiksme budžeta deficīts 2011.gada pirmajos divos mēnešos sasniedzis 1 163 164 latu, vienlaikus ieņēmumi no braukšanas biļešu pārdošanas minētajā periodā kritušies par 10% jeb par 615 567 latiem, vēstulē Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejai norādījis uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens.

Ieņēmumu kritumu iespaidojusi pievienotās vērtības nodokļa likmes paaugstināšana sabiedriskā transporta pakalpojumiem no 10% uz 12% un pasažieru skaita samazināšanās.

Uzņēmumā finansiālo stāvokli pasliktinājis arī straujais cenu pieaugums degvielai. Salīdzinot ar 2010.gada vidējo cenu degvielai, 2011.gada martā cena degvielai ir pieaugusi par 20% - no 59 santīmiem līdz 71 santīmam litrā, neieskaitot pievienoto vērtības nodokli, kas ik mēnesi prasa papildu finanšu līdzekļus 125 830 latu apmērā, norāda Bemhens.

Lai nodrošinātu papildu izdevumu segumu degvielai un daļēji saistībā ar sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu radītos zaudējumus šā gada pirmajā pusē, Bemhens rosinās veikt grozījumus Rīgas domes šā gada budžetā, paredzot piešķirt papildu dotāciju 2 101 680 latu apmērā, tajā skaitā degvielas cenu pieauguma segšanai nepieciešami 754 980 latu, bet ieņēmumu krituma kompensēšanai - 1 346 700 latu.

Rīgas satiksmes budžeta grozījumi 2011.gadam otrdien, 26.aprīlī, tiks skatīti Satiksmes un transporta lietu komitejā.

Jautājums par papildu dotāciju nepieciešamību skatīts un atbalstīts Rīgas satiksmes ārkārtas dalībnieku sapulcē 18.aprīlī, kurā piedalījies arī Rīgas domes priekšsēdētājs.

Dalībnieku sapulcē pieņemts lēmums par 2011.gada plānoto zaudējumu apmēra samazināšanu, tāpēc Rīgas satiksmes vadība sagatavojusi pasākumu plānu izdevumu samazināšanai šogad, lai samazinātu budžeta deficītu par vienu miljonu latu.

Rīgas satiksmes dotācija 2011.gadam no pašvaldības budžeta akceptēta 47 493 032 latu apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas