Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Rīgas skolēna e-kartei jāpiesakās līdz 25.septembrim, lai saņemtu to skolā

5. un 10.klases skolēnu, kā arī to skolēnu, kuri ir mainījuši mācību iestādi, vecāki aicināti pieteikties _Skolēna e-kartei portālā www.eriga.lv_ līdz 25.septembrim, lai to varētu saņemt savā skolā un vecākiem nekur nebūtu jādodas, aģentūru LETA informēja SIA "Rīgas satiksme" (RS) pārstāvis Viktors Zaķis.

Aizpildot pieteikumu pēc 25.septembra, Skolēna e-karti varēs saņemt tikai RS klientu apkalpošanas centros.

5. un 10.klases skolēniem atlaides saņēmēja statuss tiek piešķirts līdz 15.septembrim. Reģistrējot Skolēna e-karti sabiedriskajā transportā 16.septembrī, gadījumā, ja nebūs nomainīta iepriekšējā Skolēna e-karte pret jauno, karšu lasītājā, reģistrējot braucienu, parādīsies sarkanā gaismiņa, kas liecinās, ka brauciena reģistrācija nav notikusi.

Lai izvairītos no nepatīkamiem incidentiem, RS aicina jauno Skolēna e-karti noformēt pēc iespējas ātrāk vai arī līdz 25.septembrim nēsāt līdzi izziņu no skolas vai personu apliecinošu dokumentu, lai kontrolieris varētu pārliecināties par bērna vecumu.

Skolēnu vecākiem pieteikums Skolēna e-kartes izgatavošanai ir jāaizpilda portālā www.eriga.lv. Pieteikumā dati par skolēnu un skolu, kurā tas mācās, tiks atlasīti automātiski, taču pieteikumam jāpievieno arī fotogrāfija. Balstoties uz saņemto pieteikumu, RS izgatavos Skolēna e-kartes un nogādās tās attiecīgajā skolā, kur skolas direktors tās parakstīs un izsniegs audzēkņiem.

Ja pieteikums tiks aizpildīts pēc 25.septembra, tad Skolēna e-karti, līdzi ņemot personu apliecinošu dokumentu, varēs saņemt tikai izvēlētajā klientu apkalpošanas centrā. Pēc kartes saņemšanas tā būs jānogādā parakstīšanai pie attiecīgās skolas direktora - Skolēna e-karte Rīgā patlaban pilda skolēna apliecības funkciju.

Pieteikšanās ilguma pagarināšana ir saistāma ar zemo aktivitāti Skolēna e-kartes saņemšanai. Lai RS klientu apkalpošanas centros neveidotos rindas, RS aicina pieteikties Skolēna e-kartei līdz 25.septembrim elektroniski portālā www.eriga.lv - tādējādi Skolēna e-karti varēs saņemt skolā.

No jaunā mācību gada, lai padarītu ērtāku un ātrāku pieteikšanos Skolēna e-kartei un tās atjaunošanai, Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju centrs sadarbībā ar RS un Izglītības, kultūras un sporta departamentu ir izstrādājis jaunu e-pakalpojumu Pieteikšanās Skolēna e-kartei, kurā skolēnu vecāki attālināti var pieteikt jaunas kartes izgatavošanu.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Ziņas

    Vairāk Ziņas


    Politika

    Vairāk Politika


    Rīgā

    Vairāk Rīgā


    Novados

    Vairāk Novados


    Kriminālziņas

    Vairāk Kriminālziņas