Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Rīgas tūrisma attīstības birojs prasa papildu 300 000 latu bukletiem un suvenīriem

Plānoto projektu īstenošanai Rīgas tūrisma attīstības birojs (RTAB) prasa no Rīgas domes papildu Ls 300 000 jau šā gada budžeta grozījumos. Par līdzekļu piešķiršanu trešdien lems Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja. 

RTAB valdes locekle Vita Jermoloviča Diena.lv skaidro, ka tie esot papildu darbi, kam nepieciešams finansējums. «RTAB ir vienīgā tūrisma struktūra, kas intensīvi izdod reklāmas materiālus par Rīgu un Latviju, un pieprasījums ir liels. Budžets šiem materiāliem ir izsmelts. Otrkārt, RTAB pārņems kādreizējās aģentūras Inspiration Riga funkcijas un nodarbosies ar konferenču tūrisma attīstību. Ir plānots piedalīties divās lielās izstādēs Frankfurtē un Barselonā, kur jau tagad jāiemaksā avansa maksājumi, jāpasūta stendi,» stāsta V.Jermoloviča.

RTAB pašiem par pārsteigumu esot uzdots rūpēties arī par Rīgas kā 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas mārketinga aktivitātēm.

41 000 latu pieprasīts suvenīru līnijas ar Live Riga preču zīmi attīstībai. No Rīgas domes budžeta tiks finansēta jaunu suvenīru veidu dizaina izstrāde un suvenīru ražošana, piemēram, magnēti Rīgas eglei 500, Pūres šokolādes trifeles, piparkūku egles, pasu vāki utt. , kam kopumā tērēs Ls 27 000, tāpat turpinās ražot jau esošus suvenīrus, piemēram, šokolādes šprotes, adītas zeķes u.c.. Izgatavos arī jaunus suvenīru stendus septiņās vietās.  No V.Jermolovičas teiktā var saprast, ka suvenīru dizainu izstrādā RTAB, lai garantētu tā kvalitāti.

2011. gada budžeta projektā Rīgas pilsētas atpazīstamības pasākumiem atvēlēti divi miljoni latu, tiesa gan, Rīgas vicemērs Andris Ameriks noliedza, ka tos visus piešķirs RTAB. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas