Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Rīgu Ziemassvētkiem sāks rotāt pēc valsts svētkiem

Rīgu Ziemassvētku rotā sāks ietērpt pēc Latvijas proklamēšanas gadadienas svētkiem - pirmās svētku egles vecpilsētā uzstādīs novembra beigās, aģentūrai BNS pastāstīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvaldes pārstāve Elīna Dambekalne.Galvaspilsētā novembrī tradicionāli izvieto valsts svētkiem veltītu rotājumu - valsts karogus, sveicienus valsts svētkos -, un vienlaikus ar tiem Ziemassvētku rotājumi netiek plānoti.

Savukārt pēc 18.novembra palēnām sāksies rosība, valsts svētku rotājumus nomainot ar Ziemassvētku rotu. Šogad atbildīgais departaments kopā ar Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) profesoriem un studentiem realizēs projektu "Ziemassvētku egļu ceļš", lai Rīgas Ziemassvētku noformējumā ienāktu jaunas un oriģinālas idejas.Lielākās egles Rīgā tradicionāli atradīsies Doma laukumā, Rātslaukumā un līdzās Kongresu namam.Dambekalne pagaidām nevarēja pateikt, cik daudz līdzekļu domes budžetā paredzēts pilsētas rotāšanai uz Ziemassvētkiem, piebilstot, ka īstenos vairākus nelielus projektus. Līdz ar to precīza summa varētu būt zināma pēc tam.Papildus tam šogad Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Dizaina nodaļas studenti sākuši mākslinieciskā noformējuma un dizaina projektu izstrādi Ziemassvētku eglēm pilsētvidē. Astoņas studentu grupas piedāvās Ziemassvētku egļu rotājumus Rīgas ielām un laukumiem. Konkursa mērķis būs meklēt radošas izpausmes, kuras veicinātu jaunu pilsētvides dizaina nozares personību veidošanos, un popularizēt Rīgu kā pirmās rotātās Ziemassvētku egles dzimteni.Katra no astoņām studentu grupām varēs piedāvāt vairākus Rīgas Ziemassvētku egļu noformējuma un dizaina risinājumus. Oriģinālākos un labākos projektus arī īstenos dzīvē.Projekta organizatori cer, ka ar šā konkursa sniegumu varēs ilgtermiņā papildināt Rīgas kā 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētas tēlu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas