Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

RS: biļešu iegādes iespējas ir plašas, vajag padomāt un plānot

No 1.septembra biļete pie sabiedriskā transporta vadītāja maksās 60 santīmu, šādu Rīgas satiksmes ierosinājumu atbalstījusi Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisija. Līdz šim biļete pie vadītāja maksāja 50 santīmu. _Rīgas satiksme _tādējādi cer samazināt to cilvēku skaitu, kas pērk biļeti pie vadītāja.

Patlaban biļeti pie vadītāja iegādājas aptuveni 16% pasažieru, bet uzņēmumā uzskata, ka normāli būtu, ja pie vadītāja biļeti pirktu ap 5% pasažieru. “Rezultātā tiek aizkavēts transportlīdzekļa vadītājs. Runa ir arī par drošības jautājumiem. Pēc iespējas ir jāizskauž gadījumi, kad sabiedriskā transportlīdzekļa vadītājs biļetes tirgo, kad transportlīdzeklis atrodas kustībā. Turklāt vadītāji, pārdodot biļetes, dienā iekasē kopumā ap 35 tūkstošiem latu skaidrā naudā, izraisot risku kļūt par noziedzīgu nodarījumu upuriem,” tarifa celšanas nepieciešamību pamatojis uzņēmuma vadītājs Leons Bemhens.

Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisijas vadītājs Jānis Zaržeckis Diena.lv sacīja, ka komisija to atbalstījusi, jo tas neskar pamattarifu. Vairākums tomēr nopērk biļetes savlaicīgi kioskos un mierīgi brauc, netraucē vadītāju un nekavē citus pasažierus, viņš stāsta. Viņš uzskata, ka lielākoties biļešu pircēji par 60 santīmiem pie vadītāja varētu būt ārzemnieki.

“Varbūt tie, kas pirks pie vadītāja biļetes būs ārzemnieki un lai tad tie maksā vairāk. Pašreiz Rīgas satiksmes vadītāji no biļešu pārdošanas ieņem 35 tūkstošus dienā, kas nav maza nauda. Ja no tiem ārzemniekiem vai iebraucējiem Rīgā būs lielāks ieņēmums, mums – domei, Rīgas satiksme būs mazāk jādotē. Šobrīd tie 65 miljoni.”

Lai arī biļeti vienam braucienam par pamattarifu – 40 santīmu - tirdzniecības vietās nopirkt nevar, Rīgas satiksme uzskata, ka elektroniskā norēķinu kārtība dod daudz plašākas iespējas norēķināties par vienu braucienu, nekā tas bijis iepriekš. Uzņēmuma preses sekretāre Iluta Bērziņa aicina cilvēkus padomāt un plānot savus braucienus. Par vienu braucienu var norēķināties ar elektroniskās kartes palīdzību, kas gan ir jānopērk iepriekš. Var plānot piecu braucienu biļeti, bet populārākā biļete šobrīd esot 20 braucienu biļete.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas