Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

RS plāno piešķirt līdz 55 000 latu darbinieku ekskursijām

Rīdziniekiem, kas izmanto pilsētas sabiedrisko transportu, no piektdienas jārēķinās ar divām būtiskām izmaiņām — beigusies pāreja uz elektroniskiem norēķiniem, kas nozīmē, ka papīra mēneškartītes un vienreizējās braukšanas biļetes nebūs derīgas, kā arī tiks samazināts reisu skaits visos sabiedriskā transporta veidos.

Jāatgādina, ka no šā gada 1.janvāra pārvadātāja darba apjoms jau samazināts par aptuveni 8%. Tagad paredzēts autobusiem to samazināt par 4,8%, tramvajiem — par 0,8% un trolejbusiem — par 1,2%. Izmaiņas pārsvarā skar reisus dienas vidū un vēlās vakara stundās.

Ātrāk pāriet uz vasaru

"Sabiedriskais jau tā ir pilns! Brauc, kad gribi," izdzirdot pašvaldības SIA Rīgas satiksme (RS) plānus, sašutusi ir rīdziniece Anna, kura ikdienā izmanto 4.tramvaju. Viņai šķiet neprāts vēl vairāk samazināt reisus vakaros, kad jau tā transports kursē tikai reizi stundā.

RS un dome norāda, ka izmaiņas pakalpojumu kopumā neietekmēs, jo samazinājums veikts, balstoties uz pasažieru plūsmas izpēti. "Ir reisi, kur transportu skaits samazinās, ir reisi, kur palielinās," stāsta domes Satiksmes un transporta lietu komitejas vadītājs Andrejs Požarnovs (TB/LNNK). Daļēji samazinājums saistīts ar pāreju uz vasaras laiku, kad retāk sabiedrisko transportu izmanto skolēni, ņemta vērā arī ekonomiskā situācija un pasažieru skaits, kas kļuvis mazāks.

Itālijas noslēpumi


Samazinot reisus, RS cer ietaupīt 850 000 latu, norāda RS pārstāve Iluta Bērziņa. RS budžeta iespējas esot izsmeltas — samazināts viss iespējamais, atstāti tikai obligātie maksājumi. Taču, kā noskaidroja Diena, tajā pašā laikā RS atradusušies līdz 50 000 latu, ko iedot RS arodbiedrību koordinācijas centram, kas par šo naudu biedriem paredzējis organizēt 11 pieredzes apmaiņas braucienus pa dažādām Eiropas valstīm, to skaitā ar nosaukumu Itālijas noslēpumi, Nepazīstamā Bavārija, Ungārijas pārsteigums, Romantiskā Šveice, kā arī vienas un divu dienu ekskursijas pa Baltijas valstīm. Katram brauciena dalībniekam plānots segt daļu ceļa izdevumu 100 latu vērtībā, informē RS avīze Darbinieks. Šo informāciju apstiprina centra vadītājs Osvalds Sausverds.

I.Bērziņa kategoriski noraida, ka RS apmaksātu ekskursijas, taču, pamatojoties uz koplīgumu, piešķir naudu arodbiedrībām pabalstiem un pieredzes apmaiņas braucieniem: "Situācijā, kad darbiniekiem nav vairs ne apdrošināšanas, ne citas ārpusdarba iespējas, ir labi, ka arodbiedrība rūpējas kaut par nelielām darbinieku motivācijas un atpūtas iespējām". RS padomes priekšsēdis Imants Rākins (TB/LNNK) gan ir citās domās — viņaprāt, ekskursijām naudu nedrīkst piešķirt, savukārt komandējumiem, ja tie ir pamatoti, zināma summa jāatvēl. Ietaupīt RS nevar arī uz pašu avīzes rēķina, kuras ražošanas izmaksas ir vairāk nekā Ls 1000 mēnesī. Tā esot vienīgā iekšējās komunikācijas iespēja, kas nodrošina saikni starp administrāciju un darbiniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas