Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

RTU Lielajā aulā uzturot zemāku temperatūru, ietaupa vairākus simtus latu

Laikā, kad Latviju piemeklējusi aukstākā ziema pēdējos gadus, Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) atradusi veidu, kā ietaupīt uz siltuma rēķina. RTU Lielajā aulā pastāvīgi ir visai zema temperatūra, apstiprināja RTU saimnieciskā dienesta nodaļas vadītāja vietnieks Pēteris Orlovskis un piebilda, ka vidējā temperatūra šajā telpā ir plus 16 grādi.

Visas ēkas apsildīšana izmaksā apmēram 5000 latu mēnesī, un ar zemāku temperatūru RTU ietaupa apmēram 10% no šīs maksas jeb 500 latu, apgalvoja P.Orlovskis. Viņš atzina, ka daļa siltuma aizplūst arī veco logu dēļ.

Citās RTU telpās gan neesot tik auksts, tajās ir apmēram 20 grādu silts, tomēr, ja Lielajā aulā notiek kāds pasākums, telpa tiek apsildīta. Arī lekcijas, kas notiek Lielajā aulā, iespējams pārcelt uz citām telpām, stāstīja P.Orlovskis.

Pēc viņa teiktā, uzlabot situāciju RTU neplāno, jo 2014.gadā beidzas līgums ar Rīgas namiem par RTU ēku Kaļķu ielā 1, kā arī šīs ēkas renovācija maksātu pārāk dārgi, bet budžets ir tik liels, cik tas ir, saka P.Orlovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas