Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Svētdiena, 7. jūlijs
Maruta, Alda

Tramvaja jumts aizdedzies kondensatora defekta dēļ

Pašvaldības SIA Rīgas satiksme tehniskās izmeklēšanas komisija konstatējusi, ka zemās grīdas tramvaja jumta aizdegšanos izraisījis kondensatora defekts, aģentūrai LETA sacīja uzņēmuma preses sekretārs Viktors Zaķis. Viņš skaidroja, ka uz zemās grīdas tramvaju jumtiem ir daudz agregātu, kas saistīti ar elektrību. Kondensatora defekta rezultātā izveidojusies atklāta liesma, kas skārusi arī jumta apšuvumus.

Lai tramvajs varētu atgriezties pasažieru pārvadāšanas apritē, tam tuvākajā laikā tiks veikta kondensatora un jumta apšuvumu maiņa. Zaķis sacīja, ka citām tramvaja detaļām un 1.maršruta elektrolīnijai bojājumi nav konstatēti.

Viņš uzsvēra, ka komisija nav konstatējusi ļaunprātīgas bojāšanas pazīmes, kā arī nav pamata uzskatīt, ka līdzīgs defekts varētu skart kādu citu zemās grīdas tramvaju. "Tas ir atsevišķs negadījums, jo septiņu gadu laikā nekas šāds vēl nav atgadījies," teica Zaķis.

Viņš arī norādīja, ka zemās grīdas tramvaju detaļas ir sertificētas un atbilst Eiropas Savienības prasībām. "Bet arī ar visām pārbaudēm, tā tomēr ir tehnika, un negadījumi var notikt," piebilda Zaķis.

Kā ziņots, pašvaldības SIA Rīgas satiksme bija izveidojusi tehniskās izmeklēšanas komisiju, lai noskaidrotu zemās grīdas tramvaja jumta aizdegšanas iemeslus pēc 29.jūlijā notikušā negadījuma Rīgā, Bebru ielas un Anniņmuižas bulvāra krustojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas