Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Turlais sola Jakrinu atsaukt no amata Rīgas satiksmes pagaidu valdē

Rīgas domes jaunievēlētais priekšsēdētājs Dainis Turlais (GKR) sola tuvākajā laikā atsaukt pašvaldības SIA Rīgas satiksme nupat pagaidu valdē iecelto Emīlu Jakrinu, liecina viņa ieraksts sociālajā tīklā Twitter.

Pašvaldības SIA Rīgas satiksme pagaidu valdē bez saskaņošanas ar domes priekšsēdētāju iecelts nu jau bijušais Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jakrins, liecina aģentūra LETA rīcība esošā informācija.

Pirms Turlā "witter veiktā ieraksta vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (A/P) aģentūrai LETA pauda, ka bijušā SIA Rīgas satiksmes valdes locekļa Jakrina iecelšanu Rīgas satiksme pagaidu valdē vērtē kā skandalozu un pauda cerību, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nepieciešamības gadījumā pārbaudīs iespējamo interešu konflikta risku.

Pūce aģentūrai LETA uzsvēra, ka saskaņā ar Komerclikumu valde ir solidāri atbildīga par Rīgas satiksmes darbību, kurā SIA Ernst & Young Baltic konstatēja "ļoti smagus pārkāpumus un nopietnas saimnieciska rakstura problēmas". Par to, vai par šiem pārkāpumiem celt prasību pret bijušajiem valdes locekļiem, ir iespējams lemt piecu gadu laikā, norādīja ministrs.

Viņš skaidroja, ka iepriekš bijušais Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) esot Rīgas satiksmei adresējis jautājumu, vai celt prasību pret bijušajiem valdes locekļiem. Līdz ar to Pūce cer, ka par interešu konflikta novēršanu atbildīgās valsts institūcijas, tajā skaitā, KNAB izvērtēs, vai Jakrins šādā veidā nenonāks interešu konfliktā.

Pūce akcentēja, ka šī situācija vēl vairāk parāda, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai jāturpina veikt pārbaude par Rīgas domes un Rīgas satiksmes darbību. Ministrs arī vērsa uzmanību, ka minētās kapitālsabiedrības darbība ir kļuvusi par visas Latvijas problēmu, jo tās parādsaistības tagad tiek ieskaitītas valsts parādā.

Oficiāli Jakrina pilnvaras varētu stāties spēkā 7.jūnijā, taču tikmēr arī tiek izraudzīti Rīgas satiksmes padomes locekļi, kuru viens no pirmajiem uzdevumiem būs izvēlēties jauno uzņēmuma valdi. Padomes locekļi varētu tikt izvēlēti tuvāko divu nedēļu laikā.

Turlais aģentūrai LETA norādīja, ka ir pārsteigts par šādu soli, īpaši tāpēc, ka tas ar viņu nav ticis saskaņots. "Domāju, ka bez domes priekšsēdētāja piekrišanas šāds solis nav īsti pareizs, tāpēc izvērtēšu šo administratīvo aktu," sacīja Turlais.

Pēc viņa paustā, šāda cilvēka iecelšana Rīgas satiksmes pagaidu valdē ir nozīmīgs solis, ņemot vērā Jakrina lomu un rīcības sekas par to, kāda patlaban ir situācija transporta nozarē Rīga.

Turlais norādīja, ka viņš parakstījis rīkojumu, ar kuru Rīgas satiksmes kapitāla daļu turēšana tiks nodota Oļegam Burovam (GKR).

Portāls LSM.lv vēsta, ka lēmumu par Jakrina iecelšanu pagaidu valdē pieņēmis Vadims Baraņņiks, kuru Saskaņa izslēdza no partijas un sola atsaukt no vicemēra amata.

Reaģējot uz šiem jaunumiem uzņēmuma valdē, Pūce sociālajā tīklā Twitter paudis, ka tas ir skandalozi. "Vispār tas ir signāls, ka arī Rīgas domes jaunā vadība neko nav sapratusi no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārbaudes rezultātiem par Rīgas satiksmes pārvaldību. Skandalozi," viņš raksta.

Jau ziņots, ka, maija sākumā Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora amatā atgriežoties Vitālijam Reinbaham, savus pienākumus departamentā beidza pildīt viņa amata pienākumu izpildītājs Jakrins.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Uģis Vidauskis iepriekš aģentūrai LETA pauda, ka, novērtējot Jakrina lielo darba pieredzi, viņam tiks mēģināts piemeklēt kādu citu amatu pašvaldībā.

Top komentāri

Kuzjakins un Murizons
K
Vai tagad Turlais nesaprot, ka viņu RS uzskata par bandinieku, aiz kura muguras turpināt kampt un ķēzīties ar nodokļu maksātāju naudu...
Zahars
Z
Jautrība par rubli....pulkvedim problēmas ar aritmētiku un logiku?
Neslāvs
N
Turlais ir godavīrs, īstens latvju stiprinieks
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas