Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Ugunsdzēšamā aparāta saturs bērnu acīs neesot iekļuvis RS vainas dēļ

Pašvaldības uzņēmums Rīgas satiksme (RS) iekšējo pārbaužu rezultātā nav konstatējis nevērīgu attieksmi no uzņēmuma darbinieku puses. Tā, atbildot par negadījumu 38.autobusā, kurā cieta trīs gadus veci dvīņi, negaidīti nostrādājot ugunsdzēšamajam aparātam, informē uzņēmuma preses pārstāvis.

“Ugunsdzēšamais aparāts, autobusam izejot uz līnijas, bija tehniskā kārtībā. Autobusam atrodoties maršrutā, apzināti izvilkta sprūda jeb drošības gredzens,” saka RS preses sekretārs Viktors Zaķis, noraidot pārvadātāja darbinieku nevīžību.

Jau vēstīts, ka marta sākumā kāda ģimene braukusi 38.maršruta autobusā, vecāki turējuši savus bērnus klēpī, kad negaidīti nostrādājis blakus esošais ugunsdzēšamais aparāts. Tā ķīmiskās vielas trāpījušas abiem bērniem acīs, viņiem vēlāk slimnīcā tika sniegta medicīniskā palīdzība. Tēvs avīzei Telegraf sacīja, ka notikušajā vaino RS, jo ugunsdzēšamā aparāta sprausla bija pavērsta pret pasažieriem, un pauda gatavību prasīt pārvadātājam kompensāciju.

Trešdien partijas Pilsoniskā savienība (PS) domes frakcija paziņoja, ka jautājums par kompensāciju joprojām netiek risināts, nodēvējot RS vadītāja Leona Bemhena attieksmi par “klaju cinisku” un prasot viņa nomaiņu. “Pašlaik abi bērni atrodas mājās, bet negadījums viņiem ir izraisījis smagu psiholoģisko traumu, un vecāki bažījas par dvīņu turpmāko veselības stāvokli,” informē partijas konsultante preses jautājumos Sallija Benfelde. RS formālu interesi par notikušo sākusi izrādīt tikai pēc deputātes Antras Saknes (PS) vēršanās pie uzņēmuma, kas notika 10 dienas vēlāk.

V.Zaķis to pilnībā noliedz. RS uz notikumu esot reaģējusi nekavējoties -  9.martā tika saņemts bērnu tēva Aleksandra Ksenofontova iesniegums, tūlīt tika norunāta satikšanās. Divas reizes viņš neieradās, trešajā - apstiprināja, ka iesniegs prasības līdz 22.martam, taču tas līdz šim nav izdarīts. “Tā kā iesniegums netika saņemts un, sazinoties noskaidrots, ka A.Ksenofontovs tomēr negrasās iesniegt konkrētas prasības rakstiski, nosūtīta atbilde ar atkārtotu lūgumu,” stāsta V.Zaķis.

Pēc PS domām, šis nav vienīgais iemesls izvērtēt L.Bemhena atbilstība ieņemamajam amatam. Par RS vadības cinisko attieksmi pret iedzīvotājiem liecinot arī situācija ar trūkstošajām zilajām viedkartēm, kuras pašlaik nevar saņemt tie Rīgas iedzīvotāji, kuriem braukšana sabiedriskajā transportā pienākas ar atlaidēm. Turklāt šobrīd nav skaidrs, kāda ir L.Bemhena loma korupcijas skandālā saistībā ar Daimler autobusu iegādi. PS atgādina, ka 117 autobusi tika iepirkti laikā, kad toreizējā domes uzņēmuma Tālava vadītājs bija L.Bemhens.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas