Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Ušakovs nepārliecina Zaķu dienas rīkotājus

Sabiedriskās iniciatīvas 1.februāris - zaķu diena - visiem! (Zaķu diena) izveidotāja Rita Korznikova ir gandarīta, ka Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) viņu un citus aktīvistus pirmdien uzklausījis, tomēr uzsver, ka aktīvisti turpinās "cīnīties par rīdzinieku tiesībām".

Korznikova aģentūrai LETA pastāstīja, ka pirmdien Ušakova (SC), viņas un citu pārstāvju tikšanās laikā, kas ilga aptuveni divas stundas, Ušakovs atbildējis uz pārstāvju jautājumiem un uzklausījis viņu priekšlikumus.

Viņa pastāstīja, ka mēram tika nodots aktīvistu piketa laikā pret biļešu cenu paaugstināšanu sagatavots plakāts, kā arī uzdoti grupas pārstāvjus interesējoši jautājumi. Mērs aicinājis neatbildētos jautājumus viņam uzdot ar Facebook starpniecību un solījis uz tiem atbildēt savā vietnes profilā līdz šīs nedēļas beigām.

Korznikova sacīja, ka mēram tika izteiktas arī prasības par neatkarīga audita veikšanu Rīgas satiksmē un pašvaldības iestāžu darbības caurspīdīgumu, neaizbildinoties ar komerciālu noslēpumu. Tikšanās tika filmēta un drīz aktīvistu Facebook lapā tiks izlikts arī video, pastāstīja Korznikova.

Kopumā viņa ir gandarīta, ka Rīgas mērs aktīvistus uzklausījis, tomēr uzsver, ka, kamēr sabiedriskā transporta cenas nav pazeminātas vai izdomāti kādi alternatīvi varianti, kā arī novērstas apkalpošanas problēmas Rīgas satiksmē, aktīvisti turpinās "cīnīties par rīdzinieku tiesībām".

Kā ziņots, vakar, 23.februārī, plkst.18 sabiedriskās iniciatīvas 1.februāris - zaķu diena - visiem! (Zaķu diena) izveidotāja Korznikova un citi 20.februāra piketa pret paaugstinātām biļešu cenām organizatori devās uz Rīgas domi, lai domes priekšsēdētājam Ušakovam nodotu protestētāju parakstītu plakātu, ko viņiem neizdevās izdarīt piektdien piketa laikā, aģentūrai LETA pastāstīja Korznikova.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas