Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Ušakovs noliedz, ka izmanto amatu, lai kaldinātu panākumus partijai vēlēšanās

Rīgas mērs un Saskaņas centra līderis Nils Ušakovs nekandidēs Saeimas vēlēšanās un viņš nevēloties izmantot amatu, lai kaldinātu partijai lielākus panākumus vēlēšanās.

Rīgas mēra pēdējā laika aktīvā darbība politiskajiem konkurentiem radījusi iespaidu, ka viņš izmanto savu statusu, lai gūtu atbalstu Saeimas vēlēšanās. Tā nesen N.Ušakovs piedalījās pasākumā Getliņos, kur ganībās tika palaistas aitas, šonedēļ Rīgas mērs apmeklēja pilsētas dzīvnieku patversmes, nesen nāca klajā ar ierosmi samazināt sabiedriskā transporta biļetes cenu un nule izpaudies, ka Rīgā notiks nebijusi līgošana, kurai pilsēta iecerējusi tērēt 100 tūkstošus latu.

N.Ušakovs Dienai atbildēja, ka nekādā gadījumā neplāno startēt vēlēšanās, jo ir saņēmis vēlētāju mandātu četrus gadus strādāt Rīgas domē, ko viņš godprātīgi arī cenšoties darīt. Rīgas mērs nevēloties izmantot amatu, lai kaldinātu partijai lielākus panākumus vēlēšanās. Tiesa, tieši Rīgā dzīvo daudzi Saskaņas centra vēlētāji. N.Ušakovs nepieļauj domu, ka varētu pievilt vēlētājus un aiziet no domes.

Savukārt Rīgas mēra vietnieks, LPP/LC līderis Ainārs Šlesers gan ir pieļāvis domu startēt Saeimas vēlēšanās, lai gan galīgo lēmumu paziņos sestdien 5.jūnijā LPP/LC kongresā, kurā viņam būšot svarīgi noskaidrot partijas biedru viedokli, vai vajadzētu startēt uz Saeimu.

Ja tiktu pieņemti iesniegtie grozījumi Saeimas vēlēšanu likumā, par kuru nodošanu komisijām Saeima lems ceturtdien, tad pašvaldību deputāti pēc ievēlēšanas Saeimā varētu izvēlēties, vai palikt pašvaldībā, vai strādāt Saeimā. Tagad novada un pilsētas domes deputāti pēc ievēlēšanas Saeimā automātiski zaudē mandātu vietējā varā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas