Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Ušakovs sēdē par godu valsts svētkiem uzskaita domes padarīto

Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņas centrs) piektdien svinīgajā sēdē par godu Latvijas proklamēšanas 93.gadskārtai uzskaitīja domes paveikto, liecina mēra preses sekretāres Annas Kononovas izplatītais paziņojums.

Ušakovs svētku uzrunā nosauca, cik daudz naudas pašvaldība tērē sociāliem pasākumiem, izglītības jomai, infrastruktūrai, kultūrai, mājokļu būvniecībai un pilsētas reklamēšanai.

Tostarp viņš minēja, ka galvaspilsētā ir 32 590 trūcīgo personu, bet 2009.gadā tādu bija 11,7 tūkstoši. Rīgā ir 30,6 tūkstoši bezdarbnieku, kas ir mazāk nekā pērn.

"Tas nozīmē, ka mums veidojas iedzīvotāju grupas, kam atbalsts būs nepieciešams, neskatoties uz ekonomisko situāciju valstī un pilsētā," teica Ušakovs.

Savukārt uzņēmumam Rīgas satiksme kopš 2009.gada valsts un pašvaldības dotācija ir samazināta no 62 miljoniem līdz 56 miljoniem, un Ušakovs uzskata, ka uzņēmumam ir izredzes kļūt par parauguzņēmumu.

"Ja mēs atcerēsimies, ka 2009.gada vidēja cena degvielai bija ap 50 santīmiem, bet tagad pie 70, ja mēs pieliksim to, ka ir saglabātas visas atlaides un ievestas jaunas – proti, bezmaksas braucieni nestrādājošiem pensionāriem, tiek piedāvāts bezmaksas transports četras reizes gadā - Jaunajā gadā, uz Līgo svētkos, pilsētas svētkos un 18.novembrī, saglabāts maršrutu tīkls un reisu skaits, ieviesti nakts reisi no centra uz mikrorajoniem, tad var droši teikt – Rīgas satiksmei ir visas izredzes kļūt par parauguzņēmumu," uzskata mērs.

Viņš informēja, ka, pārdodot Rīgas lombardu, ieņēmumi varētu būt ap miljons latu, savukārt aģentūras "Rīgas dārzi un parki" reorganizācija ļaus ietaupīt ap pusmiljonu.

Ušakovs salīdzināja, ka 2008.gadā Rīgas pašvaldības budžeta ieņēmumi bija vairāk nekā 600 miljonu latu, bet 2011.gadā tie plānoti tikai 430 miljonu latu apjomā.

Tradīcija Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienā sasaukt Rīgas domes svinīgo sēdi iedibināta šajā sasaukumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas