Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Zeme zem izglītības un kultūras iestādēm būs pašvaldības īpašums

Rīga domes (RD) īpašuma komiteja pirmdien atbalstīja Rīgas pilsētas pašvaldības izglītības un kultūras iestāžu lietojuma teritorijā esošo citām personām piederošo zemesgabalu maiņu pret līdzvērtīgiem Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošiem zemesgabaliem.Pašvaldības nekustamo īpašumu, kas tiek izmantoti izglītības, kultūras, sporta un brīvā laika iestāžu darbības nodrošināšanai, sarakstā iekļautas 357 iestādes.


No tām 144 izglītības iestāžu lietojuma teritorijā atrodas citām personām piederoši zemesgabali. Pavisam citu personu īpašumā ir 498 zemesgabali, kas atrodas šo iestāžu lietojuma teritorijā.


Īpašuma departaments 2010. gada novembrī informēja 90 zemesgabalu, kas atrodas izglītības un kultūras iestāžu lietojuma teritorijā un par kuriem starp īpašnieku un pašvaldību noslēgts zemes nomas līgums, īpašniekus par iespēju mainīt viņiem piederošos zemesgabalus pret līdzvērtīgiem pašvaldībai piederošiem zemesgabaliem.


Šobrīd departamentā ir saņemti 34 zemesgabalu īpašnieku atbildes iesniegumi, kuros ir pausta gatavība izskatīt zemesgabalu maiņas iespējas, kopumā par 31 izglītības un 1 kultūras iestādes lietojuma teritorijā esošajiem zemesgabaliem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas