Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 26. septembris
Kurts, Knuts, Gundars

..

 Rīgas pieminekļu aģentūras direktors Guntis Gailītis portālam_ Diena.lv norādīja, ka apmeklēt Brīvības pieminekļa Goda telpu _var jebkurš, kurš spēj šo vēlmi pamatot. "Ja vienkārši grib atnākt un paskatīties, tad nē, jo mums nav tik daudz resursu, bet īpašos gadījumos, piemēram, jubilejās, pasākumos, kas saistīti ar kādiem valsts notikumiem, noteikti var," sacīja aģentūras direktors.

Viņš uzsvēra, ka par rakstā minēto leģionāru nav neko dzirdējis. "Neatceros tādu. Varbūt bija kāds cilvēks, kurš garāmejot pienāca un jautāja. Bet, lai pieteiktos apmeklēt Brīvības pieminekļa iekštelpu, ir jāraksta vēstule Rīgas pieminekļu aģentūrai un jāargumentē, kādēļ tas ir viņam ir vajadzīgs," skaidroja G.Gailītis, piebilstot, ka tikai ar zvanu aģentūrai nebūs pietiekami. Pagaidām pieminekļa iekštelpa nav pieejama apmeklētājiem visu laiku, jo pietrūkstot darbinieku. Viņš gan pieļauj, ka pēc laika tas varētu kļūt pieejamāks zinātnkārajiem apmeklētājiem, bet vispirms esot jāpieņem noteikumi, kas regulētu visas darbības un pasākumu norises, kas saistītas ar svinīgo telpu. Jautāts par TV3 epizožu filmēšanu raidījumam Gandrīz ideālas vakariņas Brīvības piemineklī, aģentūras direktors sacīja,  visas televīzijas kādreiz ir lūgušas tur filmēt un tas nekad nav liegts. "Tā bija svētku reize un es jau nezinu, ko viņi grib filmēt. Es gribu noskatīties, kādā tas ir kontekstā. Televīzija uzrunāja - kāpēc nē? Es sākumā domāju, ka tur ēduši, to jau gan neviens nepieļautu," sacīja G.Gailītis. Viņš raidījumu vēl nav redzējis, tādēļ sola to noskatīties un izvērtēt šo gadījumu.

Kritēriji - pie Brīvības pieminekļa ir īpašā teritorija, kas ir noteikta. Piem, jebkurš pikets vai pasākums iet caur Rīgasdomi. Izveidoja GodA TELPU Brīvības piemineklī īpašos notikumus vai studenti var uzrakstīt un atver šo telpa un pastāsta. Jebkurš. Vēl līdz galam nav izstrādāta. Tur nav bijis ne Valsts prezidents. Esam sakaŗtojuši šo iekštelpu, kas bija noliktava. esam sakārtojuši. Pieminekļu aprūētāji iet iekšā un tur iekšā zīmes. Veidojas mini muzejs. Jebkurš cilvēks. Varbūt šī lieta ir jāapspriež visps līmeņos, kad to var darīt. Mums daudz pieteikumu un lūgumu,.. Bijušas daudz delegācijas. Mēs no laba prāta, telpa tiek atvērta. Bija vairāk kā simts jaunieši.kādai organizācijai.

Tehniskajai universitātei - goda grāmatā parakstās.

No laba prāta. Neatceros tādu. Varbūt kāds - garāmejot teicis. Gaida cilvēki piesaka - divas nedēļas. atsūtīt vēstuli. Rakstiska vēstule ar motivāciju, kāpēc grib. Zvanot nevar tā pieteikties. Jānāk un jāmotivē, kādēļ nākt. ja vienkārši grib nākt un paskatīties , tad ne, jo mums nav tādi resursi. Jābūt īpašiem pasākumiem - jubilejas, ar valsti saistīti pasākumi. Virsnieku jubileja pieteikta.. Tas ir emocionāls pasākums. Jo tas vav mūsu privāts kantoris. Viņa netiek veidots kā publisks tūrisma objekts. Ja tas tālāk attīstīties, vajadzīga arī gide.

""

Visas televīzijas bijušas - par atklāšanu un piemekli kā tādu. Tā tūrisma ideja -. Ir plānota tikšanās par vasts protokolu - ko un cik daudz laist. Un vēl prakstu grāmata. Ir jāregulē un mērķtiecīgu virzību. Bet visas tās labās domas Kārļa Zāles un Štālberga, kas ir ieliktas, lai mēs par tām domātu.

Televīzija lūdza un gribēja filmēt. Ne pirmie. Doma ir popularzēt Brīvības pieminekli - ir bukleti, bija grāmatas.  Noskatīsies un vēl izvērtēs . Tie ir politiķi - dažādi partiju politiķi. Tas jau arī intetresanti. Mēs jau nejaucamies viņu sižetos. Protams, ir konteksts, kā montē. Man jāredz! Es jau domāju, ka tur vakariņas bijušas, tur tādas lietas nenotiek. Par ieeju, kādas runas.

Piemineklis ir vieta, kur cilvēki izsaka savu sāpi. Skolas interesējas.

Es neatceros kādu, kuram būtu atteikuši, kurš ieniedzis. Tur ie kārt'ba. Mums trūkst cilvēku, tagad tur divi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas