Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Homburg: Kādam par Zolitūdes traģēdiju atbildība būs jāuzņemas

Zolitūdes traģēdijā vainojams nav viens notikumus, bet savstarpēji saistītu notikumu virkne – otrdien žurnālistiem šādu pārliecību pauda Homburg grupas pārstāvis Joss Frujters (Jos Fruytier).

"Skaidri zināms, ka kaut kādā posmā viss nogāja pavisam greizi. Un beigās kādam par to būs jāuzņemas atbildība," sacīja Frujters. "Uzņēmuma akcionāri nekādā gadījumā nevēlas neuzņemties atbildību. Bet šī atbildības uzņemšanās nenozīmē, ka mēs atzīstam juridiskās saistības."

Viņš izteicās, ka "personiskajā līmenī mēs visi izjūtam zināmu atbildību, būdami akcionāri šajā Holandes uzņēmumā".

Frujters arī apgalvoja, ka cilvēki, kuri nolīgti īpašuma pārvaldīšanai, ir bijuši "pareizie cilvēki", tāpēc esot vēl jo grūtāk aptvert notikušo. Uzņēmums ir piekritis pilnībā atklāt visu tā rīcībā esoši informāciju un trešdien, 27.novembrī, sola nodot visu dokumentus izmeklēšanas iestādēm. 

Skaidrojot, kāpēc uzņēmums nenāca klajā ar paziņojumu uzreiz pēc notikušā, Frujters norādīja, ka esot bijis nepieciešams iegūt papildus informāciju. "Pagāja zināms laiks, kamēr aptvērām, kas noticis."

Investīciju projekta Homburg Group vadītājs Baltijas valstīs Džeimss Garijs Torpijs norādīja, ka pirms projekta sākšanas spēkā 2009.gadā, ir veikta iepirkumu procedūra un konsultācijas ar bankām, piesaistīti speciālisti, lai noskaidrotu, kurš būtu labākais projekta īstenotājs. "Uzņēmumi, ar kuriem noslēdza līgumus, mūsuprāt, bija pareizie cilvēki," sacīja Torpijs. 

Abi uzņēmuma pārstāvji atzina, ka Re&Re ir uzticēts šis darbs pēc banku rekomendācijas, un projekta finansētājs ir Nordea banka. Uzņēmums bijis pārliecināts par būvnieku reputāciju - Re&Re nav bijuši lētākie, bet Homburg uzticējies būvfirmas iepriekšējās darbības rezultātiem.

Jautāts, vai uzņēmums iepriekš īstenojis projektus ar apzaļumotiem jumtiem, Torpijs sacīja: "Šis nav ne sarežģītākais, ne lielākais projekts kāds ir īstenots – relatīvi liels vietējiem apmēriem, salīdzinoši mazs uz pasaules fona".

Uzņēmuma pārstāvji gan izvairīgi izteicās par nepabeigtās divpadsmitstāvu ēkas nākotni, un no viņu teiktā izriet, ka ēku nojauks tikai gadījumā, ja tai būs ievērojami bojājumi. Šobrīd Homburg pārstāvji netiek ielaisti notikuma vietā, bet atzīst, ka šāda policijas rīcība ir ļoti pamatota. 

Jautāti par iespējamo piemiņas vietas ierīkošanu traģiskā notikuam vietā un iespējamo ieceres finansēšanu, uzņēmuma pārstāvji sacīja: "Mēs esam gatavi jebkādā veidā atbalstīt šo pasākumu, bet vispirms jānoskaidro kāds būs šī objekta turpmākais liktenis. Šobrīd uzņēmums ir gatavs sniegt atbalstu bojāgājušo ģimenēm un cietušajiem."

Homburg Zolitūde pieder teritorija, kurā tika izbūvēta pazemes autostāvvieta, vieta, kurā tiek būvēta daudzstāvu dzīvojamā māja, kā arī tirdzniecības ēkas jumts. Sākotnēji attīstītājam piederēja arī veikala telpas, bet 2012.gada augustā tās iegādājās SIA Tineo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas