Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Eurostat: Latvijā otrajā ceturksnī piektais zemākais nodarbinātības kāpums ES

Latvijā šogad otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar aprīli-jūniju pērn bijis piektais zemākais nodarbinātības pieaugums Eiropas Savienībā (ES), liecina otrdien publiskotie ES statistikas pārvaldes Eurostat dati.

Saskaņā ar tiem Latvijā aprīlī-jūnijā nodarbināto personu īpatsvars bija par 0,9% lielāks nekā tajā pašā laikposmā pirms gada. Vēl mazāks nodarbināto īpatsvara pieaugums bija Rumānijā (+0,2%), Somijā (+0,5%), Francijā (+0,7%) un Portugālē (+0,8%).

Lielākais nodarbināto īpatsvara pieaugums gada izteiksmē bija Īrijā un Luksemburgā (abās valstīs +2,9%), Maltā (+2,8%), Spānijā un Ungārijā (abās valstīs +2,7%), Kiprā (+2,5%), Lietuvā (+2,4%), Slovākijā un Zviedrijā (abās valstīs +2,3%) un Igaunijā, Lielbritānijā un Slovēnijā (visās valstīs +2,0%).

Eurostat dati liecina, ka nodarbinātība otrajā ceturksnī gada salīdzinājumā palielinājusies visās valstīs, izņemot Horvātiju, kur tā samazinājusies par 0,4%.

ES nodarbinātība otrajā ceturksnī bija par 1,5% lielāka nekā pirms gada, bet eirozonā tā pieaugusi par 1,4%. Savukārt aprīlī-jūnijā salīdzinājumā ar šā gada pirmajiem trim mēnešiem nodarbinātība ES palielinājās par 0,3%, bet eirozonā - par 0,4%.

Ceturkšņa salīdzinājumā Latvijā - tāpat kā Austrijā, Francijā un Beļģijā - bija lēnākais nodarbinātības pieauguma temps, visās valstīs nodarbināto skaitam salīdzinājumā ar janvāri-martu pieaugot par 0,2%.

Lielākais nodarbināto cilvēku skaita pieaugums ceturkšņa salīdzinājumā reģistrēts Igaunijā (+1,7%), Īrijā (+1,1%) un Lietuvā (+1,0%).

Salīdzinājumā ar šā gada pirmo ceturksni aprīlī-jūnijā nodarbināto skaits pieauga visās ES dalībvalstīs, izņemot Horvātiju, kur tas samazinājās par 0,4 %, un Somiju, kur tas saglabājās stabils.

Ceturkšņa salīdzinājumā dati nav pieejami par Rumāniju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas