Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Liepājas metalurgs, iespējams, atlaidīs 150 darbiniekus; reģionā reģistrētās vakances – 51

Saskaņā ar Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) datiem pašlaik Liepājā reģistrēta 51 vakance, taču uzņēmumam Liepājas metalurgs, iespējams, nāksies atlaist 150 darbiniekus.

Liepājas metalurga sabiedrisko attiecību pārstāve Simona Laiviniece portālam Diena.lv apliecināja, ka darbinieku atlaišana notiks, taču konkrētais atlaižamo strādājošo skaits būs zināms tikai mēneša beigās. S.Laiviniece arī norādīja, ka uzņēmumā vidējā alga ir ap 600 latiem, tas nozīmē, ka vidēji atlaisto darbinieku bezdarbnieku pabalsts būtu ap 300 latiem mēnesī. Saskaņā ar likumu bezdarbnieku pabalstu aprēķina atkarībā no nostrādātā stāža un tas ir no 50 – 65% no vidējās iemaksu algas, kas tiek aprēķināta par pēdējiem 12 nostrādātajiem mēnešiem.

Portāls vēlējās noskaidrot NVA Liepājas filiālē, cik tā ir gatava potenciālo klientu pieplūdumam, vai un kādi pārkvalifikācijas kursi ir pieejami, taču diemžēl NVA Liepājas filiāles direktora vietniece Māra Zeme atteicās situāciju komentēt, kamēr nav saņemts oficiāls apstiprinājums par uzņēmuma darbinieku atlaišanu.

"Saskaņā ar Darba likumu darba devējam, kas paredzējis veikt kolektīvo atlaišanu, rakstveidā par to jāpaziņo Nodarbinātības valsts aģentūrai un pašvaldībai, kuras administratīvajā teritorijā uzņēmums atrodas. Pagaidām šādu pieteikumu no AS Liepājas metalurgs NVA nav saņēmusi," portālam Diena.lv skaidroja NVA pārstāve Kristīne Pudāne.

Amatpersona arī skaidroja, ka kolektīvās atlaišanas gadījumos attiecīgās NVA filiāles darbinieki sazinās ar uzņēmumu un piedāvā tikšanos ar tiem darbiniekiem, kurus uzņēmums plāno atlaist. Tikšanās notiek, pieaicinot juristu, pārstāvjus no Valsts Sociālās apdrošināšanas aģentūras, Valsts Darba inspekcijas un pašvaldībām, kuru teritorijā plānota kolektīvā atlaišana. Tikšanās laikā tiek piedāvāta informāciju par aktualitātēm darba tirgū un brīvajām darbavietām, tikšanās ar atbilstošās nozares/profesijas darba devējiem, kuri piedāvā brīvās darbavietas, NVA pakalpojumiem, bezdarbnieku un darba meklētāju tiesībām un pienākumiem, darba tiesībām, bezdarbnieka pabalsta saņemšanas nosacījumiem, pašvaldības pakalpojumiem u.tml.

Tāpat arī bezdarba riskam pakļautajiem darbiniekiem NVA sniedz psiholoģisko atbalstu, palīdzību CV un motivācijas vēstules rakstīšanā, atbalstu karjeras izvēles, profesionālās piemērotības izpētē un profesionālo mērķu noteikšanā, kas veicina konkurētspēju darba tirgū, piedāvājot apgūt darba meklēšanas metodes un darba tirgum nepieciešamās pamatprasmes, kā arī saņemt psiholoģisko un juridisko atbalstu.

"Esam gatavi sagatavot uzņēmumā Liepājas metalurgs strādājošajiem, kas saņēmuši uzteikumu, īpašu pakalpojumu klāstu. Līdzīgi kā citos kolektīvās atlaišanas gadījumos ir izstrādāts speciāls rīcības plāns attiecībā uz šo pakalpojumu sniegšanu bezdarba riskam pakļautajiem darbiniekiem," norādīja K.Pudāne.

Jau vēstīts, ka Liepājas metalurga valdes priekšsēdētājs Valērijs Terentjevs ir apstiprinājis, ka uzņēmums būs spiests par 8-10% samazināt darbinieku skaitu.

(ziņa papildināta ar 4.-7.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas