Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Maxima putrojas faktos un sevi nostāda gauži nelāgā gaismā

Gauži nelāgā gaismā Maxima Latvija vadība sevi nostādījusi, sākumā apgalvojot, ka ir tikai sabrukušā Zolitūdes veikala ēkas nomnieki, bet noklusējot, ka SIA Tineo dibināts kā Maxima meitas uzņēmums, kas vēlāk gan vairākas reizes mainījis īpašniekus, tomēr joprojām abi uzņēmumi ir saistīti, otrdien raksta avīze Diena.

Pēc pastiprinātas mediju intereses Maxima preses sekretārs Jānis Beseris izsūtīja paziņojumu, kurā atzina: "SIA Tineo un UAB Vilniaus Prekyba ir saistītās kompānijas tādēļ, ka tās pārvalda viena un tā pati persona Nerius Numavičius. SIA Maxima Latvija īpašnieks ir Maxima Grupa, kura pieder Vilniaus Prekyba. Savukārt tā teritorija, kurā tika izbūvēta pazemes autostāvvieta, vieta, kurā tiek būvēta daudzstāvu dzīvojamā māja, kā arī tirdzniecības ēkas jumts joprojām pieder SIA Homburg Zolitūde."

Kad veikalu atklāja 2011. gada 3. novembrī, telpas vēl piederēja Homburg Zolitūde, bet veikala ēku SIA Tineo iegādājās 2012. gada augustā. Atšķirībā no Maxima vadības SIA Tineo valdes locekle Lina Martinkevičiene nav nākusi klajā ar publiskiem paziņojumiem par atbildības uzņemšanos, un arī kompensācijas cietušajiem apņēmies maksāt nomnieks SIA Maxima Latvija, bet ne Tineo kā ēkas īpašniece.

Par to, ka par traģēdiju publiski, iespējams, tiek stāstīta nepatiesība, negaidīts signāls pienācis no aģentūras P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības, kas paziņojusi, ka "ar šo traģēdiju ir saistīti vairāki aģentūras klienti", un, nenosaucot konkrētu vārdu, tomēr atklājusi, ka "vienam no Zolitūdes traģēdijā iesaistītajiem klientiem jau ir nosūtīta brīdinājuma vēstule". Gadījumā, ja "šis klients kādu apsvērumu dēļ nespēs sākt rīkoties kā sabiedrības priekšā atbildīgs un informācijas brīvību atbalstošs uzņēmums", P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības nekavējoties pārtraukšot sadarbību.

Visu rakstu Par piemiņas vietas ierīkošanu Maxima vietā vēl jāvienojas lasiet otrdienas, 26.novembra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas