Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Maxima un Rimi šonedēļ plāno pāriet tikai uz Latvijā audzētu gurķu tirgošanu

Pieaugot Latvijā audzēto gurķu ražas apjomiem, veikalu ķēdes Maxima un Rimi šīs nedēļas laikā plāno pāriet tikai uz Latvijā audzētu gurķu pārdošanu, informē SIA Maxima Latvija un SIA Rimi Latvia pārstāvji.

Līdz šim Maxima Latvija veikalos bija pieejami Mārupes siltumnīcās audzētie garie gurķi plēves iepakojumā, un "Rītausmas" siltumnīcās audzētie garie gurķi bez iepakojuma. Tāpat veikalu plauktos bija atrodami Grieķijā audzētie garie gurķi plēves iepakojumā, kā arī Polijā un Ukrainā audzētie lauku gurķi, stāsta Maxima pārstāve Zane Udrase.

Šonedēļ Maxima veikalu plauktus papildinās Mārupes siltumnīcās audzētie lauku gurķi, savukārt no importa gurķiem uzņēmums Maxima Latvija pagaidām atsakās. Taču gadījumā, ja vietējie ražotāji nevarēs nodrošināt nepieciešamos apjomus, uzņēmums atkal iepirks citās valstīs audzētos gurķus, norāda Udrase.

Kā atzīmē Rimi Latvia pārstāve Inga Bite, sākoties Latvijas gurķu sezonai, Rimi un Supernetto veikalos tiek paplašināts Latvijā audzēto gurķu piedāvājums, aizvietojot importa gurķu apjomus ar Latvijā audzētiem. Rimi Latvia plāno, ka šīs nedēļas laikā veikali pāries tikai uz Latvijā audzēto produkciju. Rimi Latvia pārvaldītajos veikalos tie būs trīs veidu gurķi - gurķi ar cenu par vienu gabalu no Mārupes siltumnīcām, sveramie Latvijas garie gurķi, kā arī lauku gurķi.

Jauno ražu Rimi veikalos nodrošina kooperatīva sabiedrība Baltijas dārzeņi no Mārupes un Rītausmas siltumnīcām. Kā sola audzētājs, nākamajā nedēļā pircējiem būs pieejama arī jaunā Mārupes tomātu raža, piebilst Bite.

Vietējie gurķi audzēti SIA Mārupes siltumnīcas siltumnīcās, kas ir lielākais zemstikla dārzeņu audzētājs Latvijā, kā arī SIA Rītausma siltumnīcās.

Kā ziņots, Rimi Latvia 2015.gadā strādāja ar 785,281 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 6% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 16% un sasniedza 27,427 miljonus eiro.

Rimi Latvia vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas mazumtirdzniecības koncernam ICA Gruppen piederošais Rimi Baltic. Pašlaik Rimi Latvia tīklā ir 119 trīs formātu veikali: 31 "Rimi" hipermārkets, 44 Rimi lielveikali un 44 zemo cenu veikali Supernetto. Rimi un Supernetto veikali darbojas 28 Latvijas pilsētās.

Maxima Latvija 2015.gadā strādāja ar 688,8 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,1% vairāk nekā 2014.gadā, kad apgrozījums sasniedza 674,354 miljonus eiro. Savukārt uzņēmuma peļņa 2015.gadā bija 19,173 miljoni eiro, kas ir par 37,9% vairāk nekā 2014.gadā, kad peļņa bija 13,902 miljoni eiro.

SIA Maxima Latvija dibināta 2000.gada 29.novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. Maxima Latvija pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai Lincoln Land Erste B.V, liecina Firmas.lv informācija. Patlaban Maxima veikalu tīklu veido triju formātu 151 veikals - 125 Maxima X, 23 Maxima XX un trīs Maxima XXX veikali -, kas atrodas 45 apdzīvotās vietās Latvijā.

Top komentāri

Piens
P
Kā būtu, ja RIMI atsāktu piedāvāt Latvijā ražotu pienu par pieejamu cenu? Pašlaik RIMI Latvijas piens nopērkams par 1,00 eiro, bet turpat Igaunijas un Lietuvas piens - par 0,70-0,80
Redziet!
R
Latvijā lielas algas, un tāpēc jāpērk dārgos Latvijas gurķus, lai gan nitrātu tur vairāk kā Lietuvas vai Polijas audzētos. Galu gala ne Rimi, ne Maksima nav nekādas ārstniecības, ne labdarības iestādes.
Tālrīta.
T
Tas nozīmē to, ka visi pirks tikai Latvijas DĀRGOS gurķus, jo nebūs vairs lēto no Lietuvas un Polijas. Tas nozīmē, ka Rimi un Maximas peļņa vēl daudz lielāka kļūs. Tā ka, vilks būs vēl vairāk paēdis, un aita arī nebūs gluži badā nomirusi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas