Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

National Geographic Rīgu nosauc starp obligāti apmeklējamām vietām

ASV žurnāls National Geographic Traveler noteicis 20 pasaules vietas, kuras nākamgad būtu jāapmeklē ikvienam ceļotājam. Starp "must see" pasaules vietām iekļuvusi arī Latvijas galvaspilsēta Rīga.

"Mūsu ikgadējais pasaules labāko vietu saraksts neatspoguļo slavenību un tūristu statistikas iezīmētos karstos punktus. [...] Tas parāda National Geographic Traveler vispasaules ceļošanas ekspertu tīkla zināšanas un pieredzi," saka žurnāla galvenā redaktore Keita Belova.

Aprakstā, ko žurnāls velta Rīgai, tiek izcelta pilsētas dažādība, piemēram, vecpilsētas ielas esot tādas, par kādām rakstīts pasakās, bet vēlāk tās kļūstot par lieliem bulvāriem, kādi redzami Parīzē vai Sanktpēterburgā. Arī pilsētas arhitektūra atainojot tās sarežģīto vēsturi. "Cauri gadsimtiem ilgajām ārvalstu varām Rīgas nenoliedzamais latviskais gars nekad nav mazinājies," vienlaikus secina žurnāls.

National Geographic Traveler uzsver, ka tagad, kad valsts jau vairāk nekā 20 gadus atguvusi neatkarību, Rīga ar uzspodrinātajām ēkām, kultūras dzīvi, Centrāltirgu un restorāniem atgūst nokavēto. Turklāt ar kļūšanu par Eiropas 2014.gada kultūras galvaspilsētu pilsēta noteikti atgūšot savu agrāko slavu.

Latvija kā nākamā gada "must see" vieta ierindota kopā ar vēl 19 citām, piemēram, Apūliju Itālijā, Kordovu Argentīnā, Sarajevu Bosnijā un Hercogovinā, Erbīlu Irākā, Lihtenšteinu un Sočiem Krievijā. Neviena no 20 vietām netiek īpaši izcelta, sarindojot tās alfabētiskā secībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas