Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Nordea piešķir aizdevumu Latvijas dzelzceļam 37,5 miljonu eiro apmērā

Lai atbalstītu VAS _Latvijas dzelzceļš ilgtermiņa attīstības mērķus, Nordea bankas _Latvijas filiāle piešķir aizdevumu 37,5 miljonu eiro apmērā, portālu Diena.lv informēja _Nordea Latvija _pārstāve Signe Lonerte.

Finansējums ļaus uzņēmumam īstenot šī gada investīciju programmu, kas ietver līdzfinansējumu ES Kohēzijas fonda projektiem, piemēram, otra sliežu ceļa būvniecībai posmā Skrīveri-Krustpils, kā arī sliežu ceļu uzturēšanas un remonta darbiem. Jau šobrīd Nordea Latvija ir viens no VAS Latvijas dzelzceļš partneriem, nodrošinot pilnu mājas bankas pakalpojumu servisu Latvijā.

"Latvijas dzelzceļš ir viens no lielākajiem transporta nozares uzņēmumiem Baltijas valstīs un ir mūsu ilgtermiņa partneris. Līdz ar jauno finansējumu kopējais Nordea apstiprinātais aizdevumu apjoms Latvijas dzelzceļa uzņēmumu grupai pārsniedz 100 miljonus eiro. Stabila un ilgtermiņā orientēta sadarbība ir mūsu prioritāte. Esmu gandarīts, ka arī šīs sadarbības ietvaros varam piedalīties uzņēmuma vīzijas - kļūt par progresīvu, drošu un efektīvu dzelzceļa uzņēmumu - realizācijā," sacīja Nordea bankas vadītājs Latvijā Jānis Buks.

"Latvijas dzelzceļš ir lielākais darba devējs valstī un līderis Baltijas valstīs dzelzceļa pārvadājumu tirgū. Nesenajos krīzes gados mūsu uzņēmums bija viens no nedaudzajiem, kas ievērojami palīdzēja Latvijai pārvarēt grūtības, nodrošinot stabilu pakalpojumu eksportu. Raugoties nākotnē, Latvijas dzelzceļš ir lielu izaicinājumu priekšā - lai spētu saglabāt un attīstīt savas pozīcijas nākotnē, šodien nepieciešamas ievērojamas investīcijas, kas ļaus palielināt mūsu caurlaides spēju un nodrošināt ātrāku un drošāku kravu apriti," sacīja VAS Latvijas dzelzceļš prezidents Uģis Magonis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas