Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Riga fertilizer terminal pagaidām nav izsniegta minerālmēslu pārkraušanas atļauja

Riga fertilizer terminal pagaidām nav izsniegta minerālmēslu pārkraušanas atļauja un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības (VARAM) ministrs Edmunds Sprūdžs seko līdzi Kundziņsalas termināla projekta īstenošanai, lai pārliecinātos, ka tā tapšanā tiek īstenotas visas vides prasības, portālu Diena.lv informēja VARAM.

Diskusija par to, vai Kundziņsalā būvēt termināli ir jau divu gadu attālā pagātnē, jo izšķirošie lēmumi par termināla būvniecību tika pieņemti 2011.gada pirmajā pusē. Ietekmes uz vidi novērtējuma procedūra Riga fertilizer terminal tika pabeigta 2011. gada 30. maijā un drīz pēc tam - 2011.gada jūlijā, Rīgas dome akceptēja RFT iecerētās darbības un būvvalde izsniedza būvatļauju.

Ministrs E.Sprūdžs pēc stāšanās amatā 2011.gada oktobrī uzdeva nodrošināt, lai šāda paaugstinātas bīstamības objekta īstenošanas procesā uzraugošie vides dienesti pastiprināti kontrolētu vides un cilvēku drošības jautājumus.

"Riga fertilizer terminal kā jebkura paaugstinātas bīstamības objekta būvniecībai ir jānorit saskaņā ar ietekmes uz vidi novērtējumu. Tādēļ ir svarīgi ne tikai precīzi izvērtēt riskus pirms būvniecības, bet arī uzraudzīt, vai šie ieteikumi ir ņemti vērā būvniecības procesā," sacīja ministrs.

Patlaban RFT ir izsniegta B kategorijas piesārņojošās darbības atļauja, kas neatļauj veikt amonija nitrāta pārkraušanu un uzglabāšanu. Tāpat arī pirms darbības uzsākšanas kompleksa drošības pārskatu izvērtēs Drošības policija.

Pēc notikumiem ASV Teksasas štatā pagājušajā mēnesī, ministrs uzdeva veikt padziļinātu pārbaudi saistībā ar kompleksa būvniecību, ko plānots pabeigt 17. jūnijā. Līdzšinējā pārbaudes gaitā  ir radušās pamatotas šaubas par izsniegtās atļaujas atbilstību ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojumam, tādēļ vēl tiks atkārtoti pārbaudīti atļaujas nosacījumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas