Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Rimi veikalos sāk tirgot pirmos Latvijas gurķus; sola aizvien zemāku cenu

Sākot ar otrdienu, 5.martu, Rimi veikalos visā Latvijā būs nopērkami pirmie Latvijā audzētie gurķi, kurus piegādās kooperatīvā sabiedrība Baltijas dārzeņi no SIA Mārupes siltumnīcas, informēja veikala pārstāvji.

Viens kilograms pirmo pašmāju gurķu maksās 2,89 latus, turklāt tiek solīts, ka katrai nākamajai gurķu ražai cena pakāpeniski samazināsies. Tāpat plānots, ka marta beigās Rimi veikalos būs iespējams iegādāties arī pirmo pašmāju īso gurķu un tomātu ražu.

“Šogad gurķu raža nogatavojusies līdzīgi kā pērn un esam gandarīti, ka pircējiem varam piedāvāt iespēju iegādāties iecienītos Mārupes gurķus. Neskatoties uz to, ka ražošanas resursu izmaksas ir palielinājušās, pirmo garo gurķu pārdošanas cena veikala plauktos paliks pagājušā gada līmenī,“ atzina Baltijas dārzeņi izpilddirektors Jānis Bušs.

Ja iepriekš Mārupes siltumnīcas valdes priekšsēdētājs Jānis Bērziņš Nozare.lv atzina, ka sākotnējā gurķu raža būs pārsimts kilogrami, tad pamazām palielināsies līdz četrām tonnām no hektāra. Kopumā ar garajiem gurķiem apsēti trīs hektāri siltumnīcu zemes un vēl tikpat - ar īsajiem gurķiem. Tos pircēji ir īpaši pieprasījuši, tādēļ jau pāris gadus tiek audzētas arī šīs šķirnes, sacīja Bērziņš.

Tāpat viņš norādīja, ka šogad ātrāk nekā citus gadus gaidāma tomātu raža.

"Tā kā mums ir jaunas siltumnīcas, tomātus iesējām mēnesi ātrāk nekā parasti un pirmā raža gaidāma drīz pēc Lieldienām - ap 10.aprīli. Arī tomāti stādīti trīs hektāros, un plānotā raža varētu būt 38 tonnas mēnesī," atzina Bērziņš.

Savukārt jaunās tomātu ražas cenas siltumnīcu vadītājs atturējās prognozēt, jo tās atkarīgas no pieprasījuma, tomēr pirmajām ražām "pārāk zemas cenas nevaram atļauties, tad uzpircēji izpērk visu un tirgū pārdod par dubultu cenu".

Kā ziņots, SIA Mārupes siltumnīcas līdzās SIA Mārupes lauksaimnieks, SIA Mārupes serviss un SIA Mārupes zvērsaimniecība ir 2008.gadā nodibinātā dārzeņkopības uzņēmuma SIA Sabiedrība Mārupe meitasuzņēmums.

SIA Sabiedrība Mārupe apgrozījums 2011.gadā bija 4,50 miljoni latu salīdzinājumā ar 4,60 miljoniem latu 2010.gadā. Uzņēmuma peļņa bija 234 466 lati salīdzinājumā ar 474 883 latu peļņu 2010.gadā.

Mārupes siltumnīcas 2011.gadā strādāja ar 2,77 miljonu latu apgrozījumu un 302 288 latu zaudējumiem. Savukārt 2010.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 3,14 miljoni latu, bet peļņa - 107 657 lati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas