Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Sadales tīkls aicina negaisa laikā ievērot elektrodrošības pasākumus

AS Sadales tīkls aicina iedzīvotājus negaisa laikā, kas šodien, 12. augustā, šķērsos Latviju, ievērot elektrodrošības noteikumus - būt uzmanīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā un ievērot elektroierīču drošas lietošanas noteikumus, portālu Diena.lv informēja AS Sadales tīkls pārstāve Egita Kancāne.

Sadales tīkls atgādina, ka spēcīgā vēja un negaisa laikā ir jābūt uzmanīgiem un piesardzīgiem gaisvadu elektrolīniju tuvumā. Jāatceras, ka spēcīga vēja ietekmē elektrolīniju vados var iegāzties koki vai ieķerties vēja nesti zari, radot apdraudējumu cilvēka dzīvībai. Redzot šādu bīstamu situāciju, tuvoties notikuma vietai nedrīkst, bet nekavējoties jāinformē Sadales tīkls, zvanot uz diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404.

Negaisa laikā ikvienam ir jāatceras drošības noteikumi, arī lietojot individuālās elektroierīces. Ja ēka nav aprīkota ar zibens pārsprieguma aizsardzību, elektroierīces nedrīkst darbināt un tās jāatslēdz no elektriskā tīkla. Neatslēgtas elektroierīces negaisa laikā var tikt bojātas, radot papildu drošības risku un materiālus zaudējumus. Piemēram, lai pasargātu televizoru, nepietiekami to izslēgt ar pulti, bet no strāvas avota jāatvieno arī televizora vads. Šādi būtu jārīkojas ar visām sadzīves elektroiekārtām, jo zibens izlādes vieta un ceļš nav prognozējams.

Sadales tīkls operatīvais personāls nepārtraukti seko līdzi meteorologu prognozēm un situācijai elektrotīklā, nodrošinot gatavību nepieciešamības gadījumā novērst iespējamos bojājumus zemsprieguma 0,4 kilovoltu un vidējā sprieguma 20 kilovoltu elektrotīklā.

Kancāne norāda, ka gadījumos, ja tiks traucēta elektroapgāde, iedzīvotāji par reģistrēto elektrotīkla bojājumu un plānoto elektroenerģijas piegādes atjaunošanas laiku tiks informēti ar īsziņas vai e-pasta palīdzību, tādējādi klientam pašam vairs nav jāsazinās ar Sadales tīkls, lai pieteiktu bojājumu. Operatīvie paziņojumi par elektroapgādes traucējumiem īsziņas veidā vai e-pasta vēstulē tiks sūtīti uz uzņēmuma datubāzē reģistrēto lietotāju kontaktinformāciju.

Kā ziņots, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs 12. augustā vakarā un naktī uz 13. augustu prognozē spēcīgus pērkona negaisus. Oficiāls brīdinājums tiks izplatīts līdz ar pirmo negaisa mākoņu parādīšanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas