Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Aizsardzības budžetu līdz NATO prasītajiem 2% no IKP palielinās ātrāk

Valsts augstākās amatpersonas ir vienisprātis, ka aizsardzības budžets līdz 2% no iekšzemes kopprodukta (IKP) jāpalielina jau līdz 2018.gadam, kas ir par diviem gadiem ātrāk, nekā līdz šim plānots, aģentūrai LETA pavēstīja Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) preses sekretāre Aiva Rozenberga.

Straujuma šodien aicinājusi Aizsardzības ministriju un Finanšu ministriju kopīgi veikt aprēķinus, lai varētu saprast, kā tas finansiālā izteiksmē izskatīsies 2016., 2017. un 2018.gada valsts budžetā. Aprēķini būs jāiesniedz valdībā izvērtēšanai. Pagaidām gan nav noteikts konkrēts termiņš, kādā ziņojums valdībā būtu iesniedzams.

Jau ziņots, ka pagājušā gada 3.jūlijā Saeimā tika pieņemts Valsts aizsardzības finansēšanas likums, kurā skaidri noteikts mērķis aizsardzībai nodrošināt 2% no IKP 2020.gadā, katru gadu pakāpeniski palielinot aizsardzības finansējumu attiecībā pret IKP. Tāpat tika atbalstīts priekšlikums par nepieciešamo līdzekļu novirzīšanu aizsardzībai, lai 2015.gadā aizsardzības budžets sasniegtu 1% no IKP, 2016.gadā - 1,1% no IKP un 2017.gadā - 1,3% no IKP.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas