Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Aizvadītajā diennaktī VUGD dzēsis 26 ugunsgrēkus

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) izbraucis uz 57 notikumiem. Kopumā dzēsti 26 ugunsgrēki, veikti 19 glābšanas darbi, kā arī 10 bija maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, portālu Diena.lv informēja VUGD.

Plkst. 10.44 tika saņemta informācija, ka Aizputes novada Lažas pagastā deg šķūnis. Notikuma vietā strādāja Aizputes, Alsungas un Skrundas posteņu ugunsdzēsēji glābēj. Dega kūts, siena šķūnis, malkas šķūnis un siena kaudze kopumā 280 m2 platībā. Kūtī sadega četras zosis. Kaut gan ugunsgrēku lokalizēt izdevās ātri – jau plkst.11.23 liesmas vairs tālāk neizplatījās, tomēr, lai pilnībā likvidētu ugunsgrēku, pagāja četras stundas. Visas koka konstrukcijas bija jāsalej, lai neuzliesmo no jauna. Šķūņos glabājās siena ruļļi un malka, kas gruzdēja. Aizputes pašvaldība, lai palīdzētu ugunsdzēsējiem, bija sagādājusi traktoru, kas gruzdošos siena ruļļus izjauca, lai varētu ātrāk nodzēst. Darbu veikšanas laikā vienam no ugunsdzēsējiem glābējiem kļuva slikti, mediķi konstatēja ķermeņa pārkaršanu.  

Rīgā, Elvīras ielā, ap plkst.23.09 bija izcēlies ugunsgrēks trīsstāvu dzīvojamā mājā. Kad ieradās ugunsdzēsēji, liesmas jau bija redzamas caur 2. stāva logu. Istabā dega sega un sadzīves mantas 4 m2 platībā, taču sadūmojums bija spēcīgs. Ugunsgrēkā cieta 55 gadus vecs vīrietis, kurš bija saindējies ar dūmiem. Iespējams, ka ugunsgrēks izcēlies no neuzmanīgas smēķēšanas gultā.

VUGD trešdien plkst. 17.38 saņēma informāciju, ka Jēkabpils novada Rubenes pagastā izcēlies ugunsgrēks. Dega dzīvojamās mājas pirmais stāvs 200 m2 platībā, bēniņi un jumts 250 m2 platībā. Ugunsgrēku dzēsa VUGD Jēkabpils daļas, Aknīstes un Ilūkstes posteņu ugunsdzēsēji glābēji, kā arī Rubenes brīvprātīgo ugunsdzēsēju komanda. Dzēšanas darbus apgrūtināja tas, ka tuvākā ūdens ņemšanas vieta bija 1 km attālumā, un dzēst nācās ar ūdens pievešanu. Pilnībā ugunsgrēku lokalizēt izdevās tikai šorīt plkst. 5.19. Ugunsgrēkā apdegumus guva viens no Jēkabpils daļas ugunsdzēsējiem glābējiem, kuru Neatliekamās palīdzības dienesta mediķi nogādāja slimnīcā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas