Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

ĀM aicina Lielbritānijā dzīvojošos Latvijas pilsoņus reģistrēties pastāvīgajam statusam

Ņemot vērā, ka Lielbritānija, visticamāk, izstāsies no Eiropas Savienības (ES) pēc diviem mēnešiem – šā gada 1. novembrī –, Ārlietu ministrija (ĀM) aicina Lielbritānijā dzīvojošos Latvijas pilsoņus sakārtot formālās attiecības ar rezidences valsti un reģistrēties pastāvīgajam statusam Lielbritānijā.

Latvijas pilsoņiem, kuri Lielbritānija plāno uzturēties pēc Brexit, reģistrēšanās nodrošinās ES pilsoņu tiesības un ļaus izvairīties no iespējamiem sarežģījumiem. Tādēļ visi Latvijas iedzīvotājus, kuriem Lielbritānijā dzīvo bērni, ģimenes locekļi, radi un draugi, tiek aicināti sarunās ar tuviniekiem nopietni vērst uzmanību uz nepieciešamību savlaicīgi sakārtot tiesisko statusu.

Reģistrēšanās ir bezmaksas un vienkārši veicama elektroniski.

Jaunākā informācija no Lielbritānijas Iekšlietu ministrijas liecina, ka Latvijas pilsoņi pastāvīgajam statusam reģistrējas kūtri. Šā gada 31. jūlijā savu statusu Lielbritānijā bija reģistrējuši tikai 31 800 Latvijas pilsoņu, kaut arī saskaņā ar oficiālajiem datiem valstī dzīvo vismaz 117 tūkstoši Latvijas pilsoņu. Kopvērtējumā Latvija reģistrēšanās aktivitātes ziņā ir 11. vietā visu ES dalībvalstu vidū.

ĀM ir aicinājusi nozaru ministrijas, Latvijas Banku, Latvijas Darba devēju konfederāciju un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru aktualizēt rīcības plānus bezvienošanās Brexit gadījumā. Šobrīd ĀM gatavo informatīvo ziņojumu par Latvijas gatavību bezvienošanās Brexit un Lielbritānijas–ES nākotnes attiecībām izskatīšanai 17. septembra Ministru kabineta sēdē.

Kā ziņots iepriekš, Lielbritānijas izstāšanās no ES datums ir pagarināts līdz 31. oktobrim. Tādējādi, ja vien atlikušo divu mēnešu laikā nestājas spēkā Izstāšanās līgums vai netiek lemts par atkārtotu 50. panta pagarinājumu, Lielbritānija kļūs par trešo valsti jau šā gada 1. novembrī.

Ņemot vērā Brexit procesā valdošo neskaidrību un to, ka Lielbritānijas parlaments jau vairākas reizes balsojumā noraidījis ES–Lielbritānijas sarunu rezultātā panākto vienošanos par Izstāšanās līgumu un tam pievienoto politisko deklarāciju par ES–Lielbritānijas nākotnes attiecību ietvaru, šobrīd bezvienošanās Brexit scenārija risks ir augstāks nekā jebkad iepriekš.

Top komentāri

Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Es iztēlojos Saeimas vēlēšanu rezultātus gadu pēc VISU letiņu atgriešanās TĒVZEMĒ...!
.
.
Ja 300 tūkstoši emigrantu no britu salām atgriezīsies Latvijā, tad tā būs katastrofa- vispirms jau nebūs vairs tās naudiņas, ko regulāri sūta tuviniekiem, lai viņi no bada neatstiepjas. Tiesa, kādu laiku iekrājumu naudiņa būs, bet, kad tā beigsies, būs pilnīgs sabrukums ar milzu bezdarbu. Tāpēc Ārlietu ministrija aicina visus palikt Lelbritānijā.
Erna
E
Tai vieta, lai debilie dienas zagli, idiotu armija Arlietu ministrija aicinatu emigrejusos latviesus doties maja ta aktivi rikojas lai latviesi paliek arzemes, jo tad AM idiotiem, bajtajam sudu apkaklitem nebus par ko imitet bezjedzigas rupes it ka par latviesiem imigracija. Latvija, lielaka dala iedzivotaju, kuri, dazadu apstakli/ iemeslu del nav emigrejusi dzivo nabadziba, pazemojuma, bet AM idiotu banda nebedajot notriec simtiem milijonu eiro bezjedzigi, savam milzigajam algam, privlegijam, socialajam garantijam. Kapec lidz sodienai nav atcelts aklatigo, zagligo komunistu M.Riekstina, S.Kalnietes izlobetais amoralais likums Par diplomatu izdienas pensijam???
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas