Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Apstiprina jaunizveidotās Fiskālās disciplīnas padomes sastāvu

Saeima ceturtdien bez diskusijām apstiprināja pirmās Latvijā izveidotās Fiskālās disciplīnas padomes sastāvu - padomē strādās Inesis Feifers, Mārtiņš Kazāks, Mortens Hansens (Morten Hansen), Jānis Platais, Ingars Eriņš un Ilo Kāziks (Ülo Kaasik).

Fiskālās disciplīnas padome darbu sāks 2014.gadā, pamatojoties uz Fiskālās disciplīnas likumu. Atbilstoši tam, trīs padomes locekļi, kuru kandidatūras ir izvirzījuši Saeimas deputāti, jaunizveidotajā padomē strādās trīs gadus, bet Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča un finanšu ministra Andra Vilka (Vienotība) izvirzīto padomes locekļu pilnvaru termiņš būs seši gadi.

Feiferis ir bijušais Latvijas Hipotēku un zemes bankas prezidents, Kazāks – Swedbank vecākais ekonomists, bet Hansens – Rīgas Ekonomikas augstskolas pasniedzējs. Savukārt Platais ir finanšu ministra Vilka padomnieks un Starptautiskā Valūtas fonda konsultants, Eriņš – Rīgas Tehniskās Universitātes kanclers, bet Kāziks ir Igaunijas centrālās bankas viceprezidents.

Fiskālās disciplīnas padome ir neatkarīga koleģiāla institūcija, kas izveidota Fiskālās disciplīnas likuma uzraudzībai. Padome uzrauga likumā noteikto fiskālo nosacījumu ievērošanu gadskārtējā valsts budžeta likuma projekta un grozījumu sagatavošanā.

Padome arī īsteno neatkarīgu potenciālā iekšzemes kopprodukta un nominālā iekšzemes kopprodukta novērtējumu un strukturālās bilances aprēķinu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas