Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints
Elfu kustība kalpos kā platforma, kurā visi ieinteresētie varēs apmainīties ar viedokļiem un pieredzi cīņā ar interneta troļļiem

Arī Latvijā dibina elfu komandu cīņai ar interneta troļļiem

Bijušais Austrumeiropas politikas pētījumu centra biedrs un agrākais diplomāts Ingmārs Bisenieks ar domubiedriem sācis veidot Latvijas interneta elfu kustību un aicina atsaukties ikvienu, kuram ir vēlēšanās pretdarboties agresīvajai troļļu darbībai, kuri izplata melus un apzinātu dezinformāciju Latvijas interneta medijos, aģentūru LETA informēja Austrumeiropas politikas pētījumu centra pārstāvji.

Viņi norādīja, ka vairākās valstīs jau ir novērtētas interneta troļļu darbības negatīvās sekas un tiek īstenota pretdarbība šādām pārliecināšanas un maldināšanas kampaņām internetā. Lietuvā jau darbojas interneta elfu grupa, kas izgaismo un vēršas pret troļļošanu, un nu ir pienācis laiks arī Latvijā apvienoties tiem, kuri nav vienaldzīgi pret to, kas notiek Latvijas interneta vidē.

Centra pārstāvji norādīja, ka visi, kuriem ir interese iesaistīties Latvijas interneta elfu vienībā, aicināti sazināties ar Bisenieku rakstot uz e-pastu [email protected] vai piesakoties sociālā tīkla Facebook grupā Elfu vienība.

Interneta Elfu kustība kalpos kā platforma, kurā visi ieinteresētie varēs apmainīties ar viedokļiem un pieredzi cīņā ar interneta troļļiem, plānot un īstenot nepieciešamos pretpasākumus, kā arī gūt vērtīgas zināšanas par labākajiem piemēriem cīņai ar dezinformāciju internetā.

Iniciatīvu atbalsta Austrumeiropas politikas pētījumu centrs un Latvijas Transatlantiskā organizācija.

Top komentāri

Riko
R
Ar propagandu pret propagandu. Waste of time. Nekāda labuma. Labāk būtu investējuši kritiskās domāšanas kursos.
JĀNIS no Cēsīm
J
Diezgan interesanti sanāk, ja Mans viedoklis ir savādāks nekā Tavs viedoklis,vai Es automātiski kļūstu par Trolli. Vai vienkārši Es esmu domājošs cilvēks,kas redz un saprot vairāk nekā pasniedz Man PAREIZO un ĪSTO informāciju ?
Zuiderwijk
Z
Kamēr nesāks publicēt izķerto "apziņas traļļotāju" vārdus un uzvārdus, pēc pārbaudītas informācijas, tikmēr nekas nemainīsies. Troļli, kuri raksta latviski nedzīvo uz Marsa, tie ir mūsu kaimiņi, varbūt kolēģi vai draugi. Kamēr viņi nepaliks pilnīgi vientuļi savā dzīvē ārpus troļlošanas, rezultātu nebūs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas