Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Ārsti uz ielas, pacienti bez veselības aprūpes

Gandrīz 6000 pacientu bez pieejamiem primārās veselības aprūpes pakalpojumiem, vairāki ģimenes ārsti izlikti uz ielas un iespējama SIA Veselības centrs 11 (VC11) darbības pārtraukšana - šādas būs sekas, ja tuvākajā laikā netiks atrisināts strīds starp centra vadību un SIA Rīgas nami par telpu nomas tiesībām. Konflikts gan ievilcies jau vairākus gadus, otrdien raksta laikraksts Diena

Kopš 2011. gada 30. jūnija VC11 ir beidzies nomas līgums ar SIA Rīgas nami par pašvaldībai piederošo nekustamo īpašumu Rīgā, Mednieku ielā 7. Tas nozīmē, ka vairāk nekā divus gadus konkrētajam veselības centram vairs nav bijis likumīgu tiesību lietot minēto ēku, kā arī tam nav bijušas tiesības slēgt apakšnomas līgumus ar ģimenes ārstiem. Līdz ar to ir pamatotas bažas par centra vadības darbības likumību kopumā, Dienai skaidroja ēkas apsaimniekotāja Rīgas nami valdes priekšsēdētāja Vineta Verika. Nemaksājot nomas maksu par telpu īri, šajā laikā centram uzkrāts arī būtisks parāds - 64 tūkstoši eiro. Rīgas nami nosūtījuši Valsts policijai iesniegumu par kriminālprocesa uzsākšanu pret Veselības centru 11, savukārt centram līdz 7. martam uzdots atbrīvot telpas. Ja tas nenotiks, ar policijas palīdzību ēkai tiks liegta piekļuve, piebilda Verika.

Konfliktsituācija sākusies laikā, kad VC11 vienīgā īpašniece un valdes locekle bija Daina Lustika, nesen apstiprinātās Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas māsa, tomēr viņa ar Dienu atteicās runāt.

Tomēr pašam VC11 skatījums uz izveidojušos situāciju ir citāds. Kā Dienai paskaidroja VC11 pārstāvis zvērināts advokāts Aldis Kalinks, centrs telpas nomā likumīgi, kā arī Rīgas namiem tiek maksāta nomas maksa. Viņš norādīja, ka civillikums neprasa nomas līguma rakstveida formu. Tas nosaka, ka līgums uzskatāms par noslēgtu ar to brīdi, kad puses vienojas par nomas priekšmetu un maksu. "Tā kā VC11 ir maksājis nomas maksu un Rīgas nami to ir pieņēmuši, mēs uzskatām, ka šāda vienošanās ir notikusi un līgums uzskatāms par noslēgtu," sacīja Kalinks. Tāpat, pēc advokāta teiktā, centrs ir veicis būtiskus kapitālieguldījumus ēkā, kas pārsniedz 70 0000 eiro. Līdz ar to šī summa būtu jāietver nomas maksā, uzskata A. Kalinks. V. Verika gan par šādiem argumentiem bija pārsteigta, jo, pēc viņas teiktā, nekāda rakstiska, elektroniska vai mutvārdu saskaņojuma par nomas līguma pagarināšanu nav bijis. Tāpat VC11 kopš 11. gada 30. jūnija nav maksājis ne centa par nomas maksu, atzīmēja Verika. Savukārt, ja centrs veicis kādus kapitālieguldījumus, tad tas bijis jāsaskaņo ar ēkas apsaimniekotāju, bet arī šādu saskaņojumu nav bijis, sacīja Verika.

VC 11 bez tiesas sprieduma konkrētās telpas atstāt neplāno.

Plašāk lasiet Annas Bērziņas rakstā Ārsti uz ielas, pacienti bez veselības aprūpes otrdienas,  11.februāra, laikraksta Diena 4.-5.lpp.! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas