Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ASV augsti vērtē Baltijas valstu vēsturisko lomu cīņā pret totalitārismu

ASV administrācijas pārstāvji, tiekoties ar Latvijas Ārlietu ministrijas amatpersonām, pauda augstu novērtējumu Latvijas un pārējo Baltijas tautu vēsturiskajai lomai cīņā pret totalitārismu, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrija.

Piektdien Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs un politiskais direktors Jānis Mažeiks tikās ar ASV Valsts departamenta un Enerģētikas departamenta augstām amatpersonām, kuras apmeklēja Latviju saistībā ar Baltijas ceļa 30.gadadienas atceres pasākumiem.

Sarunu laikā ar ASV valsts sekretāra palīgu Eiropas un Eirāzijas jautājumos Filipu Rīkeru un ASV Enerģētikas departamenta valsts sekretāra vietnieci kodoldrošības jautājumos Lizu Gordoni-Hagertiju tika apspriestas Latvijas un ASV divpusējo attiecību aktualitātes, vizīšu apmaiņa, abu valstu sadarbība aizsardzības jomā, ASV militārā klātbūtne Latvijā un Baltijas valstu reģionā, kā arī enerģētikas jautājumi.

Puses īpaši atzīmēja neseno Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) vizīti ASV un tikšanos ar viceprezidentu Maiku Pensu, kas apliecināja Latvijas un ASV stratēģiskā dialoga nozīmību.

ASV administrācijas pārstāvji tikšanās laikā pauda augstu novērtējumu Latvijas un pārējo Baltijas tautu vēsturiskajai lomai cīņā pret totalitārismu, kā arī sekmīgo demokrātisko institūciju attīstību pēc neatkarības atjaunošanas, kas kļuva par iedvesmojošu piemēru brīvības un pilsoniskās sabiedrības centieniem citur pasaulē.

Top komentāri

Pareizaisvirsraksts
P
ASV augsti vērtē Baltijas valstu vēsturisko lomu cīņā pret Krievijas ietekmi.
Baltijas Valstis
B
Paldies, bet ar Dieva svētību un ASV spēku šis darbs nu jāpadara līdz galam !
Fakts
F
Iespējams, tā nerunāja indiāņu virsaitis , kurš iedzīts revervātā, bet mūsu valdībniekiem, tik ziepītes un aiziet
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas