Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Atbalsta atteikšanos no prasības par trīs gadu pieredzi vadošā amatā KNAB priekšnieka pretendentiem

Saeima ceturtdien konceptuāli atbalstīja grozījumus likumā, kas paredz atteikties no prasības par vismaz triju gadu pieredzi vadošā amatā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amata pretendentam.

Lai konkursā uz KNAB priekšnieka amatu varētu pieteikties plašāks pretendentu loks, grozījumi KNAB likumā paredz, ka par KNAB priekšnieka amatu pretendentu varēs izvirzīt personu, kura uzkrājusi amatam atbilstošu darba pieredzi un pieredzi vadošā amatā publiskajā pārvaldē vai tiesību aizsardzības jomā.

Valsts kanceleja (VK) norāda, ka nodrošinot gan valsts pārvaldes iestāžu vadītāju atlasi, gan biroja priekšnieka amata pretendentu atlases konkursa komisijas darba vadību, konstatēta virkne jautājumu, attiecībā uz kuriem nepieciešams veikt normatīvo aktu grozījumus, lai pilnveidotu tiesisko mehānismu biroja priekšnieka amata kandidātu atlasei.

Valsts pārvaldes vadītāju atlases pieredze 2016.gadā, kad izmantota kompetenču vērtēšanas metode, liecina, ka laiks vadošā amatā ne vienmēr tieši saistīts ar pilnvērtīgākām kandidāta vadības prasmēm, argumentē VK.

Ar šīm izmaiņām ir saistīti arī gaidāmie grozījumi KNAB amatpersonu izdienas pensiju likumā, kas šodien Saeimā netiek skatīti. Tie paredz noteikt speciālo regulējumu attiecībā uz KNAB priekšnieka izdienas pensijas aprēķināšanu un piešķiršanu, lai samērotu ar citiem salīdzināmiem amatiem, piemēram, ģenerālprokuroru, attiecībā uz kuru Prokuratūras likumā noteikts atsevišķs regulējums.

Top komentāri

Arturs Nagliņš
A
Pareizi! Valsts darbā nevajag nekādu pieredzi! Tūlīt var sēdināt ministra krēslā, valsts prezidenta krēslā. Latvieši ir talantīgi jau pirms dzimšanas. Īpasi valsts vadīšanā. Latvieši ir talantīgi ne tikai zagšanā, bet arī zagšanas piesekšanā un noziegumu brīvības uzturēšanā. Te nekādu pieredzi arī nevajag. Latvietim ir jābūt tikai ar noziedzības gēnu, un tad viss būs kārtībā. Pieredze zagļu ķēršanā nevienam var nebūt. Nav tā vajadzīga kriminālā valstī, kas noteikti nav LR.
latvietis
l
Tikai bez Krievijas piesmakas !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas