Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Atbalsta priekšlikumu aizliegt Latvijas izlasēm spēlēt pret Krievijas vai Baltkrievijas valsts izlasēm

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija šodien atbalstīja Sporta apakškomisijas vadītāja Dāvja Mārtiņa Daugavieša (JV) priekšlikumu, kas paredz Latvijas izlasēm aizliegt spēlēt pret Krievijas vai Baltkrievijas valsts izlasēm, ja tās piedalās sacensībās zem sava karoga vai neitrālā statusā.

Ar grozījumiem Sporta likumā rosina noteikt, ka Latvijā ir aizliegts organizēt komandas sporta spēļu valsts izlases (pieaugušo, jauniešu un junioru) sacensības, kurās piedalās Krievijas vai Baltkrievijas valsts izlases zem sava karoga vai neitrālā statusā.

Deputāts Česlavs Batņa, paužot "Apvienotā saraksta" pozīciju, rosināja priekšlikumā iekļaut arī individuālus sportistus, paredzot, ka Krievijas un Baltkrievijas sportisti nevarētu piedalīties individuālo sporta veidu sacensībās Latvijā.

Batņa teica, ka tā veidojas duāls skatījums un morāle - Krievijas un Baltkrievijas komanda spēļu komandas nevar piedalīties sacensībās Latvijā, taču minēto valstu individuālo sporta veidu sportisti var.

Daugavietis atbildēja, ka principā piekrīt priekšlikumam, bet tas neesot tik vienkārši, jo katrā sporta veidā ir "sava specifika". Sporta apakškomisijas vadītājs atgādināja, ka 13.Saeimā bija līdzīga diskusija, un toreiz konsultējoties ar sporta nozari bija piemēri, kad dažādās līgās bija noslēgti līgumi ar Baltkrievijas un Krievijas sportistiem, kuri atklāti intervijās iestājās pret Putina režīmu un karu.  

Batņa piebilda, ka ir iespējams regulējumā noteikt izņēmumu par tiem, kas iestājas pret Krievijas agresiju Ukrainā.

Daugavietis aicināja deputātus konsultēties ar sporta nozari, noskaidrojot, vai vispār ir nepieciešams šāds regulējums, jo Sporta apakškomisijas vadītājs neatminas individuālā sporta veida sacensības Latvijā, kurās pēdējā laikā ir piedalījušies Krievijas vai Baltkrievijas sportisti.

Jau ziņots, grozījumu piedāvājums sekojis kā atbilde Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) lēmumam pielaist starptautiskajiem turnīriem Krievijas jauniešu izlases. Grozījumi iesniegti, lai "neļautu leģitimizēt kara noziegumus, izmantojot sportu".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas