Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

“Ātrie” no Jūrmalas saņem viltus izsaukumus; NMPD pieļauj “organizētu akciju”

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītājs Armands Ploriņš vērsies Iekšlietu ministrijā ar lūgumu sākt izmeklēšanu un saukt pie atbildības tās personas, kuras uz Jūrmalu nepamatoti izsaukušas ātrās palīdzības dienestu.

Kā Diena.lv pastāstīja NMPD preses pārstāve Ilze Bukša, tūlīt pēc pusnakts 1. jūlijā, kad NMPD sāka nodrošināt palīdzību Jūrmalā, sākās «apzināti un mērķtiecīgi organizēta akcija – gan zvani, kad nomet klausuli, gan tika izteiktas dažādas frāzes.» Uz trim adresēm Jūrmalā notika viltus izsaukumi, kad brigāde, aizbraucot uz notikuma vietu, konstatēja, ka nav cietušo. «Tā ir apzināta kaitniecība, negodīga rīcība, valsts budžetā radīti zaudējumi, tāpēc vērsāmies pie iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces,» pastāstīja I.Bukša.  

Jau ziņots, ka Jūrmalas domes vadība aktīvi iebilda pret pašvaldības SIA Jūrmalas ātrā palīdzība iekļaušanu vienotajā NMPD sistēmā, un Saeimas Sociālo un darba lietu komiteja nosūtīja vēstuli Ministru prezidentam ar ierosinājumu steidzami izskatīt situāciju Jūrmalā valdības sēdē, iesakot slēgt līgumu ar SIA Jūrmalas ātrā palīdzība (JĀP) par ārpakalpojuma sniegšanu.

Tomēr veselības ministrs Didzis Gavars vakar pauda viedokli, ka NMPD ir gatavs strādāt visā Latvijā un Jūrmalai nepienākas izņēmuma situācija.

NMPD ir izveidojusi trīs jaunus punktus Jūrmalā un šobrīd nodrošina piecu brigāžu darbību. JĀP savukārt turpina darbu ar pašvaldības finansējumu un cer, ka 6. jūlija Ministru kabineta sēdē tiks pieņemts lēmums par labu  šim uzņēmumam. Pagaidām mediķi neesot izteikuši vēlēšanos aiziet no darba pašvaldības uzņēmumā un esot pat kādu laiku gatavi strādāt bez atalgojuma, norādīja JĀP valdes priekšsēdētājs Uldis Ciekurs. Par gadījumu ar viltus zvaniem viņš aģentūrai LETA sacīja, ka nespējot šo situāciju komentēt, jo par šādiem zvaniem nezinot. Viņš nespēj noticēt, ka tā ir ļaunprātīga rīcība. «Žēl, ka ir tādi zvani. Tos nenovēlu nevienam operatīvajam dienestam, jo tie dezorganizē darbu,» sacīja Ciekurs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas