Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Augustā palielinājusies aktivitāte Rīgas dzīvokļu tirgū

Augusta otrajā pusē aktivitāte Rīgas dzīvokļu tirgū ir palielinājusies, tomēr pircēju vajadzībām atbilstošu īpašumu piedāvājums dažādos segmentos joprojām ir nepietiekams, liecina „Latio” jaunākais mājokļu tirgus pārskats. Viens no iemesliem, kas augustā veicināja pircēju aktivitātes pieaugumu, ir vasaras beigu tuvošanās, kad tradicionāli atjaunojas interese par nekustamā īpašuma iegādi vai īri.

„Gan mikrorajonu sērijveida dzīvokļu, gan centra mājokļu segmentā pircēji saskaras ar ierobežotu piedāvājumu noteiktās īpašumu kategorijās. Piemēram, mikrorajonos lielākā pircēju daļa vēlas iegādāties dzīvokļus labā stāvoklī, kuros uzreiz var dzīvot un nav jāveic remonts. Tāpat arvien biežāk pircēji vēlas, lai dzīvoklis atrastos mājā, kas tiek labi apsaimniekota, kur ir izveidota dzīvokļu īpašnieku biedrība, zeme zem mājas pieder dzīvokļu īpašniekiem. Tomēr šāds piedāvājums par atbilstošu cenu patlaban ir nepietiekams,” norāda „Latio” Dzīvokļu un savrupmāju tirdzniecības nodaļas vadītāja Vija Gailīte.

Viņa piebilst, ka Rīgas centrā piedāvājumā trūkst kvalitatīvu dzīvokļu par cenu, kas nepārsniedz 150 000 – 170 000 eiro. Šādus īpašumus galvenokārt meklē ārzemnieki, kas vēlas pēc dzīvokļa iegādes saņemt termiņuzturēšanās atļauju. Patlaban ārzemnieku interese ir visai augsta, bet piedāvājums būtiski nav palielinājies. Tāpat saglabājas ārzemnieku interese arī par dārgāku Rīgas centra dzīvokļu iegādi pilnībā renovētās mājās.

Tieši Rīgas centrā vērojams kvalitatīvu dzīvokļu cenu pieaugums, savukārt tipveida dzīvokļu vidējās cenas jau aptuveni divus gadus ir nemainīgas. Rīgas centra un Vecrīgas un tās tuvumā esošo jauno projektu ēku, kā arī pilnībā renovētu ēku dzīvokļiem cenas šā gada otrajā ceturksnī bija attiecīgi par 17% un 23,5% augstākas nekā iepriekšējā gada otrajā ceturksnī. 

Savukārt Rīgas sērijveida dzīvokļu kvadrātmetra vidējā cena šā gada augustā bija par 1% augstāka nekā pirms gada, sasniedzot 582 eiro. Dzīvokļu cenu izmaiņas ir atšķirīgas. Cenas sērijveida dzīvokļiem labā stāvoklī, ar zemi īpašuma sastāvā, labu apsaimniekošanu nedaudz palielinās vai saglabājas esošajā līmenī, savukārt dzīvokļiem sliktā stāvoklī vai nolaistās mājās – sarūk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas