Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Augustā un septembrī ar sēnēm saindējušies 24 cilvēki

Līdz šim šā gada augustā un septembrī reģistrēti 24 gadījumi, kuros cilvēki saindējušies ar sēnēm, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Laura Ševčenko.

Visvairāk cilvēku no saindēšanas ar sēnēm cietuši Rīgas reģionā, kur NMPD mediķi palīdzību snieguši 13 sēņu ēdājiem. Latgalē reģistrēti pieci saindēšanas gadījumi, Vidzemē - četri, un pa vienam cilvēkam cietuši Kurzemē un Zemgalē.

Biežāk ar sēnēm saindējušies pieaugušie, tomēr augusta un septembrī mediķu palīdzība bijusi vajadzīga arī septiņiem bērniem. Taču vienā no gadījumiem trīs pusaudži speciāli gājuši uz mežu un ēduši sēnes, lai apreibinātos, norādīja Ševčenko.

Kopumā cilvēki šogad no saindēšanas ar sēnēm cietuši mazāk nekā pērn, kad divos mēnešos reģistrēti gandrīz 60 šādi gadījumi.

Sākoties aktīvai sēņošanas sezonai, mediķi aicina iedzīvotājus būt īpaši uzmanīgiem, izvēloties, kādas sēnes lietot uzturā. Ja tomēr pēc sēņu nobaudīšanas parādās pirmās saindēšanās pazīmes, ārsti mudina nekavējoties vērsties pēc mediķu palīdzības, negaidot, ka simptomi pazudīs paši.

Rīgas Austrumu slimnīcas Toksikoloģijas un sepses klīnikā 24 stundas diennaktī strādā Saindēšanās un zāļu informācijas centrs. Ja cilvēks ir saindējies vai pastāv šādas aizdomas, zvanot uz diennakts tālruni 67042473 begin_of_the_skype_highlighting 67042473 end_of_the_skype_highlighting, viņš saņems ieteikumus, ko darīt pirmajos saindēšanās mirkļos, kā novērtēt, cik saindēšanās ir nopietna un kādas darbības veicamas līdz brīdim, kad ieradīsies neatliekamās palīdzības brigāde.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas