Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Augusts bijis 0,2 grādus siltāks par normu

Augusta vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija +16,7 grādi, kas ir divas grāda desmitdaļas virs mēneša normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Līdz ar to šī gada augusts bija 0,7 grādus siltāks nekā jūlijs, kas tradicionāli ir gada siltākais mēnesis.

Zemākā gaisa temperatūra augustā bija +2,6 grādi 29.datuma saullēktā Zosēnos, bet lielākais karstums bija +34,3 grādi 12.augustā Bauskā.

Gan Bauskas, gan Jelgavas novērojumu stacijā, kur gaiss 12.augustā sakarsa līdz +33,7 grādiem, tika sasniegts jauns mēneša maksimālās gaisa temperatūras rekords.

19.augusts bija otrā un pēdējā diena šajā gadā, kad gaisa temperatūra Latvijā pakāpās virs +30 grādu atzīmes. Arī šajā datumā augstākā gaisa temperatūra reģistrēta Bauskā, kur termometra stabiņš pakāpās līdz +30,9 grādiem.

Bauskā sasniegtā gaisa temperatūra kļuva arī par visas Latvijas 12. un 19.augusta karstuma rekordu. Valstī kopumā šajās dienās tika pārspēts 21 maksimālās gaisa temperatūras rekords, bet 14. un 15.augustā Liepājas novērojumu stacijā tika labots minimālās temperatūras rekords.

Nokrišņu daudzums valstī vidēji augustā bija 93 milimetri jeb 120 procentu no normas, taču lietus sadalījums bija ļoti nevienmērīgs - no 21 milimetra Saldū līdz pat 237 milimetriem Rēzeknē.

24.augustā Rēzeknē nokrišņu daudzums sasniedza diennakts rekordu - 123 milimetrus. Savukārt 32 stundās 23. un 24.augustā Rēzeknes novērojumu stacijā bija 159 milimetri nokrišņu, kas atbilst 229 procentiem no mēneša normas.

Stiprās lietavas Latvijas austrumu novados izraisīja plūdus, turpretī vietām Kurzemē un Zemgalē lietus trūkuma dēļ ugunsbīstamība mežos sasniedza augstu līmeni.

Pagājušajā mēnesī Latvijā arī plosījās pērkona negaiss, visstiprākais tas bija 12.augustā, kad vietām Vidzemē vētra lauza kokus un vairākām mājām norāva jumtus. Novērojumu stacijās lielākās vēja brāzmas tika reģistrētas 12.augustā Ainažos - 27 metri sekundē.

Šī gada aprīlī, maijā, jūnijā un jūlijā gaisa temperatūra Latvijā bija zem 1981.-2010.gada vidējā rādītāja, līdz ar to augusts bija pirmais mēnesis kopš marta, kad gaisa temperatūra nebija zemāka par normu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas