Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Autoservisu pārbaudēs visā Latvijā konstatē būtiskus pārkāpumus

Valsts vides dienesta (VVD) inspektori autoservisu pārbaudēs visā Latvijā konstatējuši būtiskus pārkāpumus, informēja VVD pārstāve Dārta Šešo.

Otrdien un trešdien Daugavpils reģionālās vides pārvaldes (RVP) inspektori veica kampaņveida pārbaudes Jēkabpils un Daugavpils pilsētās, kuru laikā tika kontrolēta vides aizsardzības prasību ievērošana transportlīdzekļu remontdarbnīcās jeb autoservisos. Daugavpils pilsētā pārbaudes tika veiktas sadarbībā ar Daugavpils pilsētas pašvaldības policijas darbiniekiem. 

Kampaņas laikā tika apsekoti 16 autoservisi, no kuriem desmit autoservisos tika konstatēts, ka piesārņojošā darbība tiek veikta bez C kategorijas apliecinājumiem, kā arī vienlaikus trijos autoservisos atklāti rupji pārkāpumi atkritumu apsaimniekošanas jomā - uzkrāts liels daudzums nolietotu riepu, kā arī bīstamie atkritumi un veikta neattīrītu notekūdeņu novadīšana vidē. Par šiem pārkāpumiem ierosinātas administratīvās lietvedības.

Trešdien un ceturtdien Ventspils RVP inspektori apsekoja 21 uzņēmumu Ventspils pilsētā un novadā, Talsu, Tukuma, Kandavas, Dundagas un Engures novados, kuros tiek sniegti autoremonta un apkopes pakalpojumi. Pārbaudei tika izvēlēti autoservisi, kuri bija atrodami Valsts ieņēmumu dienesta (VID) datu bāzēs, bet VVD nebija saņēmuši C kategorijas piesārņojošās darbības apliecinājumu.

Šešo stāstīja, ka reida laikā tika konstatēta faktiskā situācija, proti, tas vai objektos tiek remontēti transportlīdzekļi, vai objekta darbībai ir saņemts C kategorijas piesārņojošās darbības apliecinājums, vai tiek ievērotas vides aizsardzības prasības. VVD inspektori sniedza konsultācijas par vides prasībām, veicot transportlīdzekļu remontu. 

12 uzņēmumiem būs jāiesniedz Ventspils reģionālajā vides pārvaldē nepieciešamie dokumenti C kategorijas piesārņojošās darbības apliecinājuma saņemšanai, bet vienam uzņēmumam - B kategorijas piesārņojošās darbības atļaujas saņemšanai. Uzņēmumu pārstāvjiem bija izpratne par vides aizsardzības pasākumu un piesārņojuma novēršanas nepieciešamību autoservisu darbībā. Tikai vienā objektā konstatēti tādi pārkāpumi, par kuriem tiks ierosināta administratīvā pārkāpuma lietvedība. 

Vakar un šodien Madonas un Valmieras RVP inspektori apsekoja 33 uzņēmumus Alūksnē, Gulbenē, Aizkrauklē un Valmierā, kuros tiek sniegti autoremonta un apkopes pakalpojumi. Pārbaudē tika konstatēts, ka desmit objektos darbība veikta bez C kategorijas piesārņojošās darbības apliecinājuma. Īpaša uzmanība pievērsta atkritumu apsaimniekošanai, un sniegti operatoram norādījumi, informācija par vides aizsardzības prasību ievērošanas nepieciešamību veicot auto remontu un apkopi.

Transportlīdzekļu remontdarbnīcu vadītājiem vai īpašniekiem, kuri veic darbību bez C kategorijas piesārņojošās darbības apliecinājuma, 30 dienu laikā ir jāiesniedz attiecīgajā RVP iesniegums apliecinājuma saņemšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas