Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Banku sektora peļņa deviņos mēnešos - 119,3 miljoni latu

Šā gada deviņus mēnešus banku sektors kopumā noslēdza ar peļņu 119,3 miljonu latu apmērā, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas sagatavotā operatīvā informācija par Latvijas banku darbības rezultātiem septembrī.

Tai skaitā ar peļņu darbojās 15 Latvijas bankas un četras ārvalstu banku filiāles, kuru tirgus daļa kopējos banku sektora aktīvos ir 92,6%.

Banku sektora līdz septembra beigām gūtā peļņa pirms uzkrājumiem un nodokļiem sasniedza ap 230 miljoniem latu, kas ir par trešdaļu vairāk nekā iepriekšējā gada attiecīgajā periodā, informēja komisijā.

Salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu, turpināja pieaugt nozīmīgākie banku ienākumu posteņi, tas ir, tīrie procentu ienākumi - par 5,7% un tīrie komisijas naudas ienākumi - par 16,6%.

Savukārt viens no nozīmīgākajiem banku sektora izdevumu posteņiem - izdevumi uzkrājumiem nedrošiem parādiem - ir samazinājies par gandrīz 27%.

Kā ziņots, pēdējos trīs gadus banku sektors strādājis ar zaudējumiem. 2011.gadā banku zaudējumi bija 178,7 miljoni latu, 2010.gadā - 360,7 miljoni latu, 2009.gadā - 773,4 miljoni latu. 2008.gadā banku sektors nopelnīja 60,1 miljonu latu, 2007.gadā peļņa bija 371,3 miljoni latu, bet 2006.gadā banku peļņa Latvijā bija 265,9 miljoni latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas