Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Baraņņiks izraudzījies Rīgas satiksmes padomi četru cilvēku sastāvā

SIA Rīgas satiksme kapitāldaļu turētājs un vicemērs Vadims Baraņņiks aģentūrai LETA apliecināja, ka izraudzījies uzņēmuma padomi četru cilvēku sastāvā.

Padomē iecelts SEB bankas bijušais valdes priekšsēdētājs Ainārs Ozols, autonomas kompānijas ALD Automotive valdes loceklis Andrejs Pančenko, kā arī SIA Latvijas autoceļu uzturētājs padomes loceklis Normunds Narvaišs.

Darbam padomē vieta rezervēta arī pašreizējam Rīgas satiksmes pagaidu valdes loceklim Jurim Švanderam. Pēc Baraņņika teiktā, šo amatu viņš varēs ieņemt tikai tad, kad atkāpsies no valdes locekļa amata.

Kopumā Baraņņikam bija jāizraugās pieci padomes locekļi, taču, viņaprāt, piektajam jābūt cilvēkam ar augstāko juridisko izglītību. Šis cilvēks tiks meklēts vēl vienā konkursa kārtā.

Pēc vicemēra teiktā, izraudzītajiem pretendentiem šodien tiks izsūtīti paziņojumi par viņu iecelšanu padomē. Pēc tam, 10 dienu laikā, padomei jāsanāk uz sēdi un jāievēl padomes priekšsēdētājs. "Pirmais darbs viņiem būs organizēt pastāvīgās valdes locekļu atlases konkursu," sacīja Baraņņiks.

Viņš norādīja, ka visi padomei izraudzītos kandidātus viņam piedāvājusi pašvaldības izveidotā konkursa komisija. Vienlaikus viņš atklāja, ka pašvaldības veidotā komisija amatam padomē bija izraudzījusies arī bijušo SIA Rīgas brīvostas flote valdes locekli Rolandu Klinci, taču Baraņņika ieskatā padomē jāstrādā arī profesionālam juristam, tāpēc piektā padomes locekļa vieta atstāta vakanta.

Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs (GKR) aģentūrai LETA atzina, ka ir lietas kursā par izraudzītajiem kandidātiem un tos vērtē pozitīvi. "Uzskatu, ka, piemēram, Ozols ir ļoti laba izvēle, jo viņam ir pieredze banku vadībā. Arī Švanders, strādājot valdē, ir pierādījis sevi kā profesionāli un padomē jābūt pārstāvim no domes puses. Tāpat izraudzīts ir autotransporta eksperts," sacīja Burovs.

Viņaprāt, loģisks esot arī lēmums vienu vietu padomē atstāt vakantu, jo četri izvirzītie kandidāti ir ekonomisti un praktisku zināšanu pārvaldītāju, taču ne juristi. "Cilvēku, kurš specializējas jurisprudencē, tiešām vajadzētu. Par izvēlēto padomi esam gatavi informēt arī visus kreditorus. Nepieciešamības gadījumā rīkosim arī tikšanos un arī es pats gribētu ar padomi nākamnedēļ tikties," pauda Burovs.

Kā ziņots, sākotnēji dome bija lēmusi padomi uzņēmumā izveidot līdz 1.jūnijam, taču procesu paildzinājis tas, ka personāla atlases uzņēmums tika izvēlēts tikai otrajā iepirkumā aprīļa sākumā. Tāpat procesu ietekmējušas Lieldienas un maija svētki, kā arī lielais pieteikušos kandidātu skaits, pauda pašvaldībā.

Kopumā uz piecām vakantajām padomes locekļu amata vietām pieteicās 64 pretendenti, no kuriem otrajā kārtā iekļuva 41.

Konkursa mērķis ir atrast piecus uzņēmuma padomes locekļus. Mēneša atalgojums padomes locekļiem tiek solīts 1656 līdz 1841 eiro apmērā.

Padomes pienākumi būs apstiprināt vidēja termiņa darbības stratēģiju un kārtējā gada budžetu, ievēlēt valdes priekšsēdētāju un valdes locekļus, kā arī pastāvīgi uzraudzīt, lai kapitālsabiedrības lietas tiktu kārtotas saskaņā ar normatīvo aktu, kapitālsabiedrības statūtu, kapitālsabiedrības dalībnieku sapulces lēmumu prasībām.

Tāpat padomei tiks uzticēts pārstāvēt kapitālsabiedrību tiesā visās kapitālsabiedrības celtajās prasībās pret valdes locekļiem un valdes locekļu celtajās prasībās pret kapitālsabiedrību, izskatīt kapitālsabiedrības gada pārskatu, valdes ziņojumu un valdes priekšlikumus par peļņas izlietošanu, apstiprināt darījuma slēgšanu starp kapitālsabiedrību un valdes locekli vai revidentu, kā arī veikt citus pienākumus.

Kandidātu atlasi veica personāla atlases kompānijas Arista Excecutive Search Latvia.

Izveidot padomi Rīgas satiksmē rosināja neatkarīgā auditorkompānija Ernst&Young pēc tam, kad bija veikusi auditu par situāciju uzņēmumā. Audits tika veikts pēc pērnā gada izskaņā ierosinātā kriminālprocesa uzņēmumā.

pievienots Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja Oļega Burova komentārs

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas