Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Bauskā pie upes kokā pakārts suns

Bauskas bērniem baisu ainu nācās skatīt 19.februārī ap plkst. 11.30. Bauskā, Dambja ielā, pamestā teritorijā pie upes kokā bija pakārts suns. Gan policijas statistika, gan Veterināru biedrības pārstāve brīdina, ka arvien biežāki varētu kļūt agresīvu suņu uzbrukumi cilvēkiem.

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes Bauskas iecirkņa Kārtības policijas nodaļas vecākais inspektors Armands Staļūns skaidro, ka policija saņēmusi informāciju par šo gadījumu un devusies uz notikuma vietu. Dzīvnieks noņemts no koka, ķermenis nogādāts ekspertīzes veikšanai. Pirmatnējā apskate neliecina, ka suns būtu spīdzināts. Suņa suga pagaidām nav noteikta, iespējams, tas bijis jauktenis.

Bauskas policijā līdz 22.februāra pusdienas laikam nav saņemts neviens iesniegums par pazudušu suni. Policija par šo gadījumu sākusi kriminālprocesu.

Agresīvi suņi sakož cilvēkus

Bauskas novadā februārī fiksēti arī vairāki gadījumi, kad suņi sakoduši cilvēkus. VP Zemgales reģiona pārvaldes Prevencijas nodaļas inspektore Diāna Purviņa informē, ka 20.februārī ap plkst. 16 Vecsaules pagastā suns iekodis rokā vīrietim, kuram bojāta artērija un nervs. Cietušais nogādāts Rīgas mikroķirurģijas centrā.

Savukārt Ceraukstes pagasta Mūsas ciematā uz ceļa pie mājām 14.februārī ap plkst. 12 dienā kādai sievietei Kaukāza aitu sugas suns iekoda rokā.

Trakākas lietas notikušas Vecumniekos 10.februāra naktī ap plkst. 23, kad kādam vīrietim uzrīdīts suns, kurš vīrietim sakodis abas kājas.

Par dzīvnieku agresivitātes pieaugumu liecina Bauskas novada administratīvajā komisijā regulārs šādi izskatāmo lietu skaits. Tā 23.februārī tiks skatīts gadījums, kad Bauskā, Miera ielā, suns iekoda pastniecei. Gada laikā no šā dzīvnieka pasta piegādātāja cietusi jau divreiz.

Arī Latvijas Veterināru biedrības priekšsēdētāja Māra Viduža brīdina, ka agresīvu suņu uzbrukumi var kļūt biežāki. «Krīzes apstākļos izķert klaiņojošos dzīvniekus un atrast tiem jaunus saimniekus kļūst arvien grūtāk, jo pašvaldību ieņēmumi strauji sarūk. Valsts līdzekļus šīs problēmas risināšanai neparedz, tādēļ vienīgā iespēja ir savlaicīga dzīvnieka īpašnieka atbildības palielināšana,» uzskata M.Viduža.

Suņu turēšanas tendencēs atgriežas deviņdesmitie gadi - agresīva suņa turēšanu pārprasti asociē ar drošību, saka M.Viduža. «Ja dzīvnieka īpašnieks, kura suņi ir nokoduši dzīvnieku un sakoduši cilvēku, uzskata, ka tā ažiotāža vai «sakašķējās ar to suni», tad sabiedrība ir apdraudēta. Ja šie suņi būtu reģistrēti, šādā situācijā būtu jau sākts kriminālprocess,» saka M.Viduža.

Lai suni atzīti par bīstamu, cietušajam jāvēršas Pārtikas un veterinārajā dienestā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas