Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Beitnere-Le Galla: Latvijas prioritāte ir organizēta Apvienotās Karalistes izstāšanās no ES

Latvijas prioritāte ir organizēta Apvienotās Karalistes izstāšanās no Eiropas Savienības (ES), šodien tikšanās laikā ar ES Brexit galveno sarunu vedēju Mišelu Barnjē pauda Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla (JKP).

Kā aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā, Beitnere-Le Galla norādīja, ka Latvija ir ieinteresēta saglabāt panākto ES vienošanos ar Apvienoto Karalisti un turpināt uzturēt labās attiecības ar Lielbritāniju. Vienlaikus, apzinoties politikas neprognozējamo rakstu, mums ir jābūt gataviem scenārijam, ka briti ES pamet bez vienošanās, pauda politiķe.

Saeimas priekšsēdētājas biedre atzinīgi novērtēja Barnjē augsto profesionalitāti sarunu vešanas mākslā un personīgo ieguldījumu, aizstāvot un cīnoties par ES dalībvalstu interesēm, tostarp Lielbritānijā dzīvojošo Latvijas pilsoņu tiesībām.

Raugoties no akadēmiskās perspektīvas, pēc Apvienotās Karalistes izstāšanās būs svarīgi no jauna veidot ES akadēmiskos un zinātnes centrus, kas kompensēs spēcīgo britu augstskolu iztrūkumu, pauda Saeimas priekšsēdētājas biedre.

Beitnere-Le Galla atzina, ka Latvijas iedzīvotāji kopumā ir eiropeiski noskaņoti, un to apliecina arī pašreizējais parlamenta sastāvs, kurā visi politiskie spēki atbalsta Latvijas dalību ES.

Kā uzsvēra Barnjē, ES vienotā pozīcija un panāktais rezultāts sarunās ar Lielbritāniju ir nevis nejaušība, bet gan smaga darba rezultāts. Arī turpmāk būs nepieciešama dalībvalstu aktīva iesaiste, saglabājot mieru, vienotību un stingru nostāju, pauda Brexit sarunvedējs.

Sarunas noslēgumā Barnjē minēja, ka spilgti atceras Latvijas sportistu nesto valsts karogu Albervilas Ziemas olimpisko spēļu atklāšanā 1992.gadā, kad Latvija atgriezās Olimpiskajās spēlēs. Barnjē tolaik bija šo spēļu organizēšanas komitejas līdzprezidents.

 

Top komentāri

laime
l
Tas ir ļoti apsveicami, ka Latvijas Galaktiskie Stratēģi neapgrūtina sev ar tādiem sīkumiem kā "Latvijas prioritāte ir Latvija". Kamēr par Galaktiku domā tādi giganti kā la Beitnere la Galla la Trallallā, varam dusēt mierīgi.
jautājums
j
"Galla norādīja, ka Latvija ir ieinteresēta saglabāt panākto ES vienošanos ar Apvienoto Karalisti un turpināt uzturēt labās attiecības ar Lielbritāniju". Vai nebūtu saprātīgāk teikt īsāk un skaidrāk, ka: "Latvija ir ieinteresēta uzturēt labās attiecības ar Lielbritāniju, atstājot visus Brexit jautājumus britu ziņā"? Latvijai ir svarīgas labas attiecības ar Apvienoto Karalisti, savukārt attiecību modelis, kādu briti izvelēsies ar Briseli, ir britu iekšējā lieta.
veselības aprūpe bērniem
v
Latvijas prioritāte ir veselības aprūpes pieejamība bērniem!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas