Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Bergmanis: Trūkst informācijas par septembrī gaidāmajām Krievijas militārajām mācībām

Krievija pagaidām nav sniegusi papildus informāciju par plānotajiem militārajiem manevriem Vostok-2018, intervijā LNT raidījumā 900 sekundes norādīja aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS).

Lūgts komentēt šīs aktivitātes, ministrs norādīja, ka viņam patlaban ir grūti spriest. "Man grūti spriest. Nezinu, kāpēc viņi šobrīd rīko tik milzīgas mācības," viņš sacīja, uzsverot, ka Krievijai ir lūgts sniegt papildus informāciju.

Viņš piebilda, ka Latvijas Nacionālo bruņoto spēku militārās mācības Namejs 2018 novēroja gan Baltkrievijas, gan Krievijas pārstāvji. Viņaprāt, Latvija par tām ziņoja pietiekami atklāti.

Tikmēr par Krievijas plānotajiem militārajiem manevriem Vostok-2018 patlaban skaidrojumu nav, norādīja ministrs.

Viņš uzsvēra, ka, nesniedzot informāciju, Krievija nepilda Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas vienošanos. "Viņi mēģina spēlēties ar to, ka viņi likumīgi var mums arī neteikt un neziņot, bet tās nav labākās partnerattiecības ar kaimiņiem," komentēja ministrs.

Jau ziņots, ka saskaņā ar Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu teikto Krievija septembrī rīkos kopš 80. gadiem vērienīgākos militāros manevrus, kuros piedalīsies aptuveni 300 000 karavīru un 1000 lidaparātu.

Manevri Vostok-2018 notiks no 11. līdz 15. septembrim valsts austrumdaļā, un tajos piedalīsies arī Ķīna un Mongolija.

"Tā būs Zapad-81 atkārtošana, bet savā ziņā tie būs pat lielāki," sacīja Šoigu žurnālistiem Austrumsibīrijas pilsētā Abakanā, atgādinot par 1981. gada manevriem Austrumeiropā.

Mācības notiks teju visos Centrālā un Austrumu kara apgabalu poligonos. Tajos piedalīsies Klusā okeāna un Ziemeļu flotes, pilnā apjomā tiks iesaistīti desanta spēki.

Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš aģentūrai LETA iepriekš norādīja, ka Latvijā patlaban nav pamata lielam uztraukumam par šiem manevriem. Bruņotie spēki sekojot līdzi situācijai kaimiņos.

"Mācības Zapad bija Baltijas robežu tuvumā, taču šīs mācības ir paredzētas Krievijas austrumu reģionos. Tas gan nenozīmē, ka tiek mazāk uzraudzīta situācija. Patlaban nav pamata lielam uztraukumam vai ažiotāžai Latvijas sabiedrībā," norādīja Kalniņš un piebilda, ka "atslābt nedrīkst", bet nekāds īpašs režīms Nacionālajos bruņotajos spēkos patlaban nav noteikts.

Top komentāri

VVZ
V
Aizsardzības ministram šajā situācijā vajadzētu paklusēt, jo šādas lietas ir militārās izlūkošanas kompetence, un publiski paziņot, ka "trūkst informācijas" ir galīgi garām.
Irlielāmērāticams
I
ka šādi teksti vieš šaubas par izlūk-dienestu spējām.
zvirbulēns
z
Toties netrūkst informācija, kur Latvijā tiks glābāti tanki, Bruņoto spēku virspavēlnieks Kalniņš stāsta LETAI visu, nu, lai krievi nemocās, laiž vienu mērķraķeti un kārtībā, bija tanki, nav vairāk tanki!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas